Αθλητισμός

«Βόμβα» στο Γουίμπλεντον με τον Άντερσον να πετά εκτός ημιτελικών τον Φέντερερ

Όσοι υπολόγιζαν την Κυριακή να απολαύσουν έναν τελικό στο Γουίμπλεντον, ανάμεσα στον Ναδάλ και τον Φέντερερ, υπολόγιζαν χωρίς τον Κέβιν Άντερσον που νίκησε κι απέκλεισε τον Ελβετό μύθο!

Τι κι αν ο πολύπειρος Φέντερερ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0 σετ και η πρόκριση φάνταζε εύκολη; Ο Κέβιν Άντερσον με μια αντεπίθεση διαρκείας έριξε τη «βόμβα» κι έστειλε τον κάτοχο του τίτλου… σπίτι του, αποκλείοντάς τον από από τα ημιτελικά του Γουίμπλεντον!

Ο Νοτιοαφρικανός, που είναι Νο.8 στον κόσμο, έκανε την ανατροπή της καριέρας του και πήρε τεράστια νίκη με 2-6, 6-7(5), 7-5, 6-4, 13-11, μετά από μια απίθανη μονομαχία που είχε διάρκεια 4 ώρες και 14 λεπτά. Η νίκη του Άντερσον είναι ακόμη πιο σημαντική αν σκεφτεί κανείς ότι ο Φέντερερ είχε και ματς πόιντ στο 5-4 του τρίτου σετ.
Ο Νοτιοαφρικανός τελείωσε τον αγώνα με 28 άσους, 65 winners και 31 αβίαστα λάθη.

Στο συγκλονιστικό 5ο σετ, κανείς από τους δυο δεν μπορούσε να κάνει break. O Ελβετός έχασε ένα break point για το 5-3 στο 8ο game κι ο Άντερσον έμεινε όρθιος. Φτάσαμε στο 23ο game για να δούμε ένα άλλο break point και αυτή τη φορά ήταν για τον Νοτιαφρικανό, που αξιοποίησε τη δική του ευκαιρία και πήρε… κεφάλι με 12-11. Ο Άντερσον θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής τον νικητή της αναμέτρησης Ίσνερ-Ράονιτς.

Από την άλλη ο Φέντερερ γνώρισε την πρώτη του ήττα για φέτος σε Grand Slam διοργάνωση και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τους 2.000 βαθμούς που είχε μαζέψει πέρσι στο Λονδίνο. Για τη μάχη του Νο. 1 αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για τον Ελβετό, αφού θα βρεθεί τουλάχιστον 1.870 βαθμούς πίσω από τον Rafael Nadal την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ