Κοινωνία

«Βούλιαξε» και ο Πατούλης στο πάρκινγκ Αμαρουσίου - Έκλεισαν το ρέμα Σαπφούς (Εικόνες)

Πρωτοφανείς εικόνες είδαμε χθες στο Μαρούσι, όπου το ρέμα της Σαπφούς πλημμύρισε, με την πρώτη καλοκαιρινή καταιγίδα και μέσα σε λίγα λεπτά «έπνιξε» ένα υπαίθριο πάρκινγκ.

Δεκάδες αυτοκίνητα πλημμύρισαν και καταστράφηκαν, ενώ οι εικόνες θύμιζαν τριτοκοσμικό κράτος.

Το εν λόγω υπαίθριο πάρκινγκ έχει στηθεί πάνω σε ρέμα και δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τις συνέπειες.

Δείτε τη διαδρομή του ρέματος, όπως την παρέθεσε ο χρήστης @antsket με το σχόλιο: «Το νερό βρίσκει πάντα το δρόμο του»:

Κι όλα αυτά, ενώ τον Μάρτιο του 2018, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, ενέκρινε πρόσθετη δαπάνη 4.352.400€ αυξάνοντας σε 10.676.400€ τη συνολική χρηματοδότηση του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι. Το έργο δεν έγινε, οι συνέπειες ήρθαν.

Μάλιστα, ο κ. Καραμέρος φρόντιζε πάντοτε να φωτογραφίζεται εργαζόμενος ο ίδιος στα έργα του ρέματος Σαπφούς, τα οποία, ωστόσο, δεν απέδωσαν τίποτα.

Φυσικά, για το θέμα υπήρξε αντιπαράθεση της Περιφέρειας Αττικής με τον δήμο Αμαρουσίου σχετικά με τις ευθύνες και τα έργα που έπρεπε να έχουν γίνει.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και στην ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Είδηση», ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η ανταπόκριση της πόλης στην αυξημένη νεροποντή ήταν ικανοποιητική εκτός από το συγκεκριμένο σημείο.

«Υπήρχε μια μεγάλη ένταση βροχής η οποία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε υπερχείλιση του ρέματος δίπλα από το πάρκινγκ με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την εικόνα» δήλωσε ο δήμαρχος.

«Εφόσον οριοθετήθηκε το ρέμα και σήμερα βρισκόμαστε στην έγκριση της μελέτης από την περιφέρεια, δεν μπορεί κανείς να εγκρίνει τη μελέτη, δεν μπορεί κανείς να ολοκληρώσει τη μελέτη, δεν μπορεί κανείς να δημοπρατήσει το έργο παρά μόνο η ίδια η περιφέρεια βάση του νόμου» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος είπε πως όποιο ρέμα και να ήταν δεν θα άντεχε αυτό τον όγκο νερού ενώ έριξε την ευθύνη στο δήμο καθώς τόνισε ότι ο δήμος Αμαρουσίου έπρεπε να φράξει τον χώρο και τον περιφράξει για να μην παρκάρει ο κόσμος πάνω στο ρέμα!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ