Βαλκάνια

Βουίζουν τα αυτιά των Αλβανών - Σερβικά μαχητικά «κλείδωσαν» αλβανικούς στόχους - Φωτιά και ατσάλι από το Βελιγράδι με το βλέμμα στον διαμελισμό του Κοσόβου

Αιφνιδιαστικές ασκήσεις ξεκίνησε ο σερβικός Στρατός. Υπενθυμίζουμε ότι στην κοιλάδα του Πρέσεβο δραστηριοποιείται η αλβανική παραστρατιωτική οργάνωση UCPMB , «παρακλάδι» του UCK η οποία «εκπροσωπεί» αρκετούς χιλιάδες Αλβανούς που ζουν στην περιοχή, και η οποία αποτελεί το επόμενο σημείο ανάφλεξης στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Eτσι λοιπόν, αναστάτωση προκάλεσαν χαμηλές πτήσεις σερβικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από την Κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία), σημειώνει αλβανικό τοπικό δημοσίευμα.

Το κείμενο αναφέρει ότι οι πτήσεις γίνονται μετά το αίτημα των τοπικών αλβανικών δήμων να συμμετάσχουν στο διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, όσον αφορά το καθεστώς των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο σχετικά με αυτό των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου.

Ωστόσο, οι αρχές των Βρυξελλών δήλωσαν ότι η συμπερίληψη της Κοιλάδας του Πρέσεβο δεν είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αλλά του Βελιγραδίου και της Πρίστινα, σύμφωνα με το echedooros.

Αν και η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάννιτς δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα «Presheva Jonë» (‘Το Πρέσεβό μας’) ότι «οι Βρυξέλλες δεν έχουν πρόβλημα, μπορούν να μιλήσουν στην ΕΕ για τους Αλβανούς στη Σερβία, δηλαδή στην Κοιλάδα του Πρέσεβο, εάν συμφωνήσουν οι Θάτσι και Βούτσιτς…».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη τα σερβικά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα έκαναν χαμηλές πτήσεις πάνω από τους αλβανικούς οικισμούς της Κοιλάδας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Γερμανοί, , Αμερικανοί, και λοιποί έχουν βάλει ως σκοπό να διευθετήσουν τις σχέσεις Αλβανών και Σέρβων πάση θυσία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να μην αφήσουν ελεύθερο πεδίο στους Ρώσους.

Ξηλώνουν πινακίδες, οριοθετούν τα νέα σύνορα. Πανικός έχει προκληθεί στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, όπου με το έτσι θέλω δημιούργησαν κράτος. Τα τοπικά Μέσα ήδη έχουν σηκώσει το θέμα ψηλά, όμως, όπως όλα δείχνουν και όπως σας έχει αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Οπως αναφέραμε το πρωί, ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους του χωριού Καρακέβε στο δήμο Καμένιτσα όταν είδαν ότι οι Δυνάμεις Κοσόβου (KFOR) τοποθέτησαν πινακίδες που ορίζουν τα προσωρινά σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το πρωί και όπως επισημαίνεται από τοπική ιστοσελίδα «η οριοθέτηση αυτή έφερε τα εδάφη τους στην πλευρά της Σερβίας και όχι στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ήταν». Ο Σελβέρ Λενιάνι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Καρακέβε (Karaqevë) δήλωσε ότι αυτή η δράση των KFOR έχει προκαλέσει ανησυχίες στους κατοίκους.

«Οι πινακίδες αυτές τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί στις 10 η ώρα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας των KFOR. Αυτό μας φόβισε και μας έκανε να καταλάβουμε ότι η διαίρεση εξουσιοδοτείται από τον διεθνή παράγοντα.

Έχουμε τα χωράφια μας εκεί που τώρα θα εργαζόμαστε παράνομα, αυτό πρέπει να συζητηθεί επειγόντως στα κεντρικά όργανα της χώρας», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν τοποθετηθεί αυτές οι πινακίδες, η σημερινή δράση έχει δημιουργήσει μια ανησυχητική κατάσταση σε συνδυασμό με τον διάλογο που γίνεται με τη Σερβία.

Έρχεται χαλασμός στα Βαλκάνια και όλα είναι πλέον υπό αμφισβήτηση.  

https://www.youtube.com/watch?v=GDVWIJlFsFA

https://www.youtube.com/watch?v=NikQCjDQN3E

https://www.youtube.com/watch?v=nxYPtvaJjfo

https://www.youtube.com/watch?v=nUzefdRywQ4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...