Αθλητισμός

Αυτή είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Europa League - Το προφίλ της Λουκέρνης

Την ελβετική Λουκέρνη θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην προσπάθεια του να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα κληθεί να αποκλείσει μία ομάδα πιο έτοιμη από τη στιγμή που το ελβετικό πρωτάθλημα ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά από την άλλη, μία ομάδα που δεν… τρομάζει, μιας και ποτέ στην ιστορία της δεν έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Μάλιστα, συνολικά στα Κύπελλα Ευρώπης μετράει πολύ λίγες προκρίσεις. Από το 2010 και μετά μετρά τρεις παρουσίες στα προκριματικά της διοργάνωσης, αλλά όλες αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, στον οποίο έλαβε μέρος και μάλιστα, από ομάδες που τα ονόματά τους δεν… φοβίζουν. Πριν από το 2010, είχε να πάρει εισιτήριο για την Ευρώπη από το μακρινό 1997, όταν και αγωνίστηκε στα προκριματικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Την περσινή σεζόν, η αντίπαλος του Ολυμπιακού τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματός της με 54 βαθμούς και αρκετά μεγάλη διαφορά από 1η και 2η θέση, όπου τερμάτισαν Γιούνγκ Μπόις (84 βαθμοί) και Βασιλεία (69 βαθμοί) αντίστοιχα.

Έδρα της Λουκέρνης είναι το «Swissporarena» χωρητικότητας 16.800 θεατών. Ένα γήπεδο, πάντως, που σπάνια γεμίζει και γενικά, δεν θα έλεγε κανείς πως αποτελεί «ζεστή» έδρα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα όμορφο ποδοσφαιρικό «στολίδι» που χτίστηκε το 2011.

Το καλοκαίρι το ελβετικό κλαμπ άλλαξε προπονητή, καθώς ο Γεράρδο Σενέ συνεχίζει σε αυτόν της πρωταθλήτριας Γιουνγκ Μπόις, με αντικαταστάτη του, τον 44χρονο Ρενέ Βάιλερ, πρώην των Ααράου (2011-14), Νυρεμβέργης (2015-16) και Άντερλεχτ (2016-17).

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λουκέρνη δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σημαντική προσθήκη κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, αλλά σίγουρα θεωρείται απώλεια ο 24χρονος γκολκίπερ Γιόνας Όμλιν, ο οποίος συνεχίζει στη Βασιλεία.

Όσον αφορά τον απολογισμό της Λουκέρνης στα πέντε φιλικά προετοιμασίας, αντιστοιχεί σε 2 νίκες (Βιντερτούρ 3-1, Σοσό 1-0) και 3 ισοπαλίες (Βαντούζ 0-0, Λουγκάνο 1-1, Ντιναμό Κιέβου 1-1).

filathlos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...