Κόσμος

Αυστριακό μπλόκο στη Τουρκία - Ο Κουρτς λέει «Nein» στον Ερντογάν - «Να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις» - «Σύμμαχος η Ρωσία»

Σαρωτικός ο Σ. Κουρτς κατά της Τουρκίας του Ρ. Τ. Ερντογάν. Την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας ζητεί σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς. «Η Τουρκία σταθερά απομακρύνεται από την Ευρώπη και τις αξίες της τα τελευταία χρόνια» σημειώνει, κάνοντας λόγο για «άλλες μορφές συνεργασίας».

Την ίδια στιγμή ξεφτιλίζει και το Μ. Μαξίμου, καθώς σε αντίθεση με την αμερικανόφιλη Κυβέρνηση, οι Αυστριακοί θέλουν έντονο διάλογο με την Μόσχα και συνεργασία.

Βλέπετε, ότι όταν και εάν υπάρχουν εθνικές κυβερνήσεις, τότε όλα είναι απλά και ωραία, σε αντίθεση με την δική μας που επιλέγει την όξυνση με την Μόσχα.

Για την Ρωσία δήλωσε συγκεκριμένα:

«Η ΕΕ οφείλει να συνεχίσει το διάλογό της με τη Ρωσία παρά τις διπλωματικές τριβές με τη Δύση.» «Πρέπει να συνεχίσουμε το διάλογό μας με τη Ρωσία. Χωρίς αυτή δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ειρήνη στην Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Αυστρία σε αντίθεση με την Αθήνα και το Μ. Μαξίμου, έχει σηκώσει ανάστημα κατά των Τούρκων.

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες, ότι η χώρα του θα απελάσει πολλούς ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

Τα σχέδια της αυστριακής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία εκτός από τον Κουρτς παρόντες ήταν και ο αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ.

Έως και 60 ιμάμηδες που συνδέονται με την Τουρκία και οι οικογένειές τους, δηλαδή 150 άτομα συνολικά, ενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, εξήγησε από την πλευρά του ο Κικλ.

«Οι παράλληλες κοινωνίες του πολιτικού ισλάμ και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Κουρτς, ενώ ο Στράχε υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Τα εθνικά Κράτη σέβονται την χριστιανική Ευρώπη, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...