Κυβέρνηση

Αρχίζει τις φιέστες ο Τσίπρας: Πρώτα Καστελόριζο αλα ΓΑΠ και μετά Πνύκα

Στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για νέες πανηγυρικές φιέστες, αυτή τη φορά για την έξοδο από τα Μνημόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζει όχι μία, αλλά τουλάχιστον δύο φιέστες μετά τις 20 Αυγούστου.

Μία στο Καστελόριζο και μία πιθανότατα στην Πνύκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το Καστελόριζο έχει κλειδώσει και για συμβολικούς λόγους. Το 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την είσοδο της Ελλάδας στα Μνημόνια από το Καστελόριζο. Υπενθυμίζεται ακόμα πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί στις 17 Απριλίου και είχε δηλώσει πως θα επέστρεφε ξανά με την έξοδο από το Μνημόνιο. «Δεν θα αφήσουμε την κακή πινελιά, που από ατύχημα -θέλω να πιστεύω- δόθηκε σε αυτόν τον τόπο, με το διάγγελμα των κακών μαντάτων του μνημονίου», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει:

«Δεσμεύομαι ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε -και τυπικά- από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, θα είμαι εδώ μαζί σας. Όχι για διάγγελμα, αλλά για να γιορτάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον του τόπου με περισσότερη αισιοδοξία. Σας ευγνωμονούμε», κατέληγε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο δεν θα περιοριστεί μόνο στην επίσκεψη και της δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο και γι αυτό θα πραγματοποιηθεί φιέστα και στην Αθήνα. Εξάλλου οι κυβερνητικές διαθέσεις, αλλά και αυτές του πρωθυπουργού, έγιναν ξεκάθαρες μετά το Eurogroup του Ιουνίου και τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος. Τότε η φιέστα της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο και ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε για πρώτη φορά με γραβάτα την οποία του είχε δανείσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Κλειδώνει» η Πνύκα, στέλνουν προσκλήσεις σε Ευρωπαίους

Στη φιέστα της Αθήνας, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην Πνύκα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να επιχειρήσει να προλάβει έξοδο στις αγορές πριν τις 20 Αυγούστου (με την προϋπόθεση οι τιμές των επιτοκίων να επιτρέψουν την κίνηση αυτή).
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν πως στην πανηγυρική εκδήλωση στην Αθήνα θα είναι προσκεκλημένοι κορυφαίοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, ενδεχομένως και πρωθυπουργοί.

Πάντως σήμερα στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των πανηγυρικών εκδηλώσεων και να κλειδώσουν οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες.

«Δώστα όλα» στη ΔΕΘ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «τα δώσει όλα» στην ομιλία του στη ΔΕΘ , στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου. Εκεί αναμένεται να προαναγγείλει την μη περικοπή των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019, την μείωση του ΦΠΑ πιθανότατα κατά 3 μονάδες και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αυτές οι κοινωνικές παροχές θα γίνουν νόμοι του κράτους μέσα στον προσεχή Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ