Επιστήμη

Απίστευτο! Δείτε γιατί έχουμε «αυλάκι» κάτω από τη μύτη μας (βίντεο)

Αν και δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό στη ζωή, οι επιστήμονες, έχουν τελικά ανακαλύψει  τον καθοριστικό  ρόλο που παίζει στο σχηματισμό του προσώπου μας.

Είναι το ανθρώπινο χαρακτηριστικό που είχε φέρει σε  αμηχανία τους επιστήμονες εδώ και αιώνες – αλλά  πλέον οι ειδικοί έχουν καταλάβει γιατί υπάρχει αυτό το αυλάκι ανάμεσα στη μύτη και στα άνω χείλη.

. Έχει την ιατρική ονομασία «philtrum» από τον ελληνικό όρο «φίλτρον» και στην ουσία είναι το σημείο όπου τα διάφορα τμήματα του προσώπου  ενώνουν σαν κομμάτια παζλ κατα την κυοφορία του εμβρίου

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ του BBC. Στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος αποκαλύπτει τις απίστευτες φάσεις του σχηματισμού που αντιμετωπίζουν τα πρόσωπά μας στη μήτρα.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα,το «φίλτρον» ενώνει τα τρία βασικά μέρη του ανθρώπινου προσώπου, πάνω από το άνω χείλος.

Ο Michael Mosley  που αποκάλυψε τα ευρήματα των βιολόγων στο ντοκιμαντέρ του BBC Inside The Human Body σημειώνει:»Αυτή η όλη εκπληκτική διαδικασία – τα κομμάτια που συναντώνται για να παράγουν ένα αναγνωρίσιμο ανθρώπινο πρόσωπο – συμβαίνει στη μήτρα μεταξύ δύο και τριών μηνών. Αν δεν συμβεί τότε, δεν θα το κάνει ποτέ. »

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι, εάν το «φίλτρον» δεν υπήρχε, το ανθρώπινο πρόσωπο ουσιαστικά δεν θα είχε τη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/wFY_KPFS3LA

medicalland.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ