Αθλητισμός

Απίστευτη σφαγή στα προκριματικά του Champions League - Εδωσε τρία... ανύπαρκτα πέναλτι (βίντεο)


«Φοβάμαι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θα έχουμε διαιτητές που δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση του VAR. Ελπίζω ότι δεν θα συμβούν σκάνδαλα και προβλήματα. Αλλά είναι ένα μοναδικό τουρνουά. Το Champions League είναι σαν μια Ferrari ή μια Porsche: δεν μπορείς να τις οδηγήσεις αμέσως, χρειάζεται εκπαίδευση, και όλοι να καταλάβουν πως λειτουργεί. Το VAR θα το έχουμε μία ημέρα και στο Champions League, αλλά δεν υπάρχει καμία βιασύνη».

Τάδε έφη στις 19 Απριλίου ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport, στην προσπάθεια του να εξηγήσει γιατί η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το VAR στο Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Ο Σλοβένος παράγοντας όχι απλά διαψεύστηκε για τη χρησιμότητα του VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά μετά απ' όλα όσα έγιναν στον επαναληπτικό αγώνα Ρόζενμποργκ (Νορβηγίας)-Βαλούρ (Ισλανδίας) για τον α' προκριματικό γύρο του Champions League ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του.

Με τους Ισλανδούς να έχουν νικήσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ρεβάνς ήταν ο Βούλγαρος διαιτητής Στεφάν Αποστόλοφ ο οποίος κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να υποδείξει τρία πέναλτι-φάντασμα (το ένα πιο ανύπαρκτο από το άλλο).

Κι αν μέχρι το 92' είχε δώσει από ένα σε κάθε ομάδα (αυτό με το οποίο προηγήθηκε η Ρόζενμποργκ 1-0, κι αυτό με το οποίο μείωσε η Βαλούρ σε 2-1' στο 85') η υπόδειξη του στο 92' και η εύστοχη εκτέλεση από τον Νίκλας Μπέντνερ έστειλε την Ρόζενμποργκ στον επόμενο γύρο.

Δείτε το βίντεο του αγώνα και θα καταλάβετε για τη σφαγή που έγινε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ