Μέση Ανατολή

Αλληλοσκοτώνονται στο Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 Ταλιμπάν νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 15 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος, κατά τη διάρκεια μιας κηδείας στο βόρειο Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι δύο αντίπαλες εξτρεμιστικές οργανώσεις συγκρούονται με σφοδρότητα τους δύο τελευταίους μήνες ιδίως στις επαρχίες Τζαουτζάν, στα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν, και Σαρ-ε-Πουλ, λίγο νοτιότερα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Σαρ-ε-Πουλ, Αμπντούλ Καγιούμ Μπακιζόι, δύο μαχητές του ΙΚ, οπλισμένοι με τουφέκια και χειροβομβίδες, επιτέθηκαν σε ένα σπίτι και άνοιξαν πυρ εναντίον των Ταλιμπάν που βρίσκονταν εκεί και τελούσαν μια κηδεία. Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Η επίθεση έγινε αργά το πρωί στην περιφέρεια Σαγιάντ και οι δύο δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό της επίθεσης αυτής.

Το ΙΚ εμφανίστηκε στην επαρχία Τζαουτζάν το καλοκαίρι του 2017, αφού αποχώρησε από την περιοχή ο πολέμαρχος και αντιπρόεδρος του Αφγανιστάν Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ. Ο Ντόστουμ, που κατηγορήθηκε για βιασμό, έφυγε στην Τουρκία τον Μάιο του 2017, επισήμως για λόγους υγείας. Ξένοι μαχητές, συμπεριλαμβανομένων και Γάλλων, άρχισαν τότε να συρρέουν στην περιοχή και να συγκεντρώνονται στις νέες βάσεις του ΙΚ.

Στις 17 και 18 Ιουνίου, εν μέσω της εκεχειρίας μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων, το ΙΚ εξαπέλυσε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας στην Τζαλαλαμπάντ, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...