Βαλκάνια

Αλβανός υπουργός Εξωτερικών: Δεν τίθεται θέμα συνόρων με την Ελλάδα

Διαψεύδει ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντίτμιρ Μπουσάτι, ότι στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχει τεθεί και ζήτημα «αναδιάρθρωσης των συνόρων», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IBNA.

«Δεν πρόκειται για μια διαδικασία, που αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση των συνόρων», είπε χαρακτηριστικά ο Μπουσάτι, τονίζοντας ότι «το Διεθνές Δίκαιο ρυθμίζει αυτό το ζήτημα» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε συμφωνίες για τα θαλάσσια σύνορα με όλες τις γειτονικές χώρες και θα θέλαμε να κάνουμε το ίδιο και με την Ελλάδα».

Ο Αλβανός ΥΠΕΞ δεν αποκάλυψε περισσότερα για την ουσία της διαπραγμάτευσης, ούτε για το χρόνο υπογραφής της συμφωνίας, λέγοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε και να εξετάσουμε όλα τα θέματα που απασχολούν Αλβανία και Ελλάδα», ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για παραπληροφόρηση του Αλβανικού λαού.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίθεση του Προέδρου της ΠΓΔΜ στη Συμφωνία των Πρεσπών και αν φοβάται παρόμοια αντίδραση από τον Πρόεδρο της Αλβανίας, ο Μπουσάτι είπε, ότι ο νόμος είναι σαφής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εμπλέκεται σε αυτή τη φάση της διαδικασίας.

Τόνισε δε, ότι «αν και το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει υποχρέωση από το νόμο, εντούτοις έχει ετοιμάσει μία έκθεση συμπερασμάτων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό» και συμπλήρωσε, ότι «μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις, θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο εξουσιοδότηση για την υπογραφή της συμφωνίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...