Εκκλησία

Αγία Κυριακή: Οι χριστιανές γυναίκες την παρακαλούν να παραμένουν σταθερές και θαρραλέες

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, του Ιερομάρτυρος Περεγρίνου και των συν αυτώ μαρτύρων Γερμανού και Ησυχίου, των εν Δυρραχίω της σημερινής Αλβανίας.

Η Αγία μεγαλομάρτυς Κυριακή είχε γονείς το Δωρόθεο και την Ευσεβία, οι οποίοι την απέκτησαν μετά από συνεχείς προσευχές προς το Θεό. Γεννήθηκε, ημέρα Κυριακή, εξ ου και το όνομά της. Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού οι γονείς της μαρτύρησαν για τη σταθερή τους πίστη στον Ιησού Χριστό.

Την Αγία την έστειλαν στον Καίσαρα Μαξιμιανό και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο οποίος της υπέδειξε ότι η ομορφιά της είναι για κοσμική ζωή και όχι για βασανιστήρια.

Η Αγία Κυριακή του απήντησε κατάλληλα και με θάρρος. Εκείνος, αφού την βασάνισε, διέταξε να την αποκεφαλίσουν.

Με θάρρος και αξιοπρέπεια, καθώς και με συνεχή προσευχή, η αγία Κυριακή παρέδωσε το πνεύμα της στο Νυμφίο Ιησού Χριστό, τον οποίο αγάπησε και αφιερώθηκε με ευλάβεια και αγάπη παιδιόθεν.

Με το σθένος και την σταθερότητά της, οδήγησε και άλλους να μαρτυρήσουν, ομολογώντας τον αληθινό Θεό.

Επάξια την παρακαλούν σήμερα οι χριστιανοί να πρεσβεύει στο Βασιλέα Χριστό να συγχωρεί τα λάθη των ανθρώπων, και να χαρίζει παράταση για μετάνοια και υπακοή στο θέλημά Του.

Ακόμη, οι χριστιανές γυναίκες παρακαλούν την αγία Κυριακή να πρεσβεύει στη δόξα του εν Τριάδι Θεού, να παραμένουν σταθερές και θαρραλέες στον αγώνα της καθημερινής ζωής.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ