Πολεμική αεροπορία

Έρχονται τα Kiowa! Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το νέο όπλο στην ελληνική φαρέτρα

Την ώρα που Ελλάδα και Αμερική συνεργάζονται για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που αφορά τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης τύπου Kiowa, ήδη οι επιτελείς της Αεροπορίας Στρατού προχωρούν σε μελέτες που έχουν να κάνουν με την άφιξη του νέου αεροπορικού μέσου.

Αξιωματικοί επιφορτισμένοι για τους απαραίτητους ελέγχους στην βάση του Στεφανοβικείου της Μαγνησίας, έχουν ανοίξει ακόμη και τα πρώτα σχέδια κατασκευής της πίστας έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή και με εξειδικευμένο προσωπικό μελετούν την αντοχή της καθώς θα προστεθεί ένα σημαντικό βάρος το επόμενο διάστημα.

Το ίδιο συμβαίνει και με ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί ποιες θα φιλοξενήσουν ένα μέρος των ελικοπτέρων. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως ολοένα και κάποιο νέο υπόστεγο θα υψωθεί στην βάση της Ταξιαρχίας το οποίο θα έχει να κάνει με την άφιξη των Kiowa.

Το βέβαιο είναι, βάσει των όσων σημειώνουν πηγές από την Αεροπορία Στρατού, πως τα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης ίσως φτάσουν επί Ελληνικού εδάφους προς τα τέλη του έτους για να αρχίσουν οι εκπαιδευτικές πτήσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα να ενταχθούν επιχειρησιακά. Οι αρχικές πληροφορίες ήταν πως πιθανό τον Σεπτέμβριο να είχαμε τις πρώτες αφίξεις ωστόσο έχουν υπάρξει αλλαγές στις συμβάσεις με την προσθήκη επιπλέον υλικών που δίνει η Αμερικανική πλευρά.

Πάντως στελέχη της Αεροπορίας Στρατού τονίζουν πως παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα μεταχειρισμένο ελικόπτερο, η Ελληνική πλευρά που δίνει μονίμως ιδιαίτερη βάση στη συντήρηση και την ασφάλεια πτήσεων, θα έκανε πίσω αν κάτι είχαν δει που δεν τους άρεσε ή που δεν έφτανε στα πολύ υψηλά στάνταρ που έχουν βάλει εδώ και χρόνια.

Το Kiowa σημειώνουν οι ίδιες πηγές θα βοηθήσει αρκετά και στις νυχτερινές πτήσεις στον Στρατό Ξηράς. Τα νέα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού θα χωριστούν σε δυο Τάγματα και ορισμένα από αυτά με την άφιξή τους θα βρεθούν μετά από λίγο καιρό σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και θα έχουν τα δικά τους readiness.

πηγή: hellasjournal

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ