Στρατός Ξηράς

Άμεση και ουσιαστική η συμβολή του ΓΕΣ στην ανακούφιση των πυρόπληκτων της Αττικής

Του Ηλία Προύφα

Άμεση και ουσιαστική η συμβολή του ΓΕΣ στην ανακούφιση των πυρόπληκτων της Αττικής. 

Όπως δημοσιεύσαμε και χθες, με εναέρια και επίγεια μέσα ο Στρατός Ξηράς, βρέθηκε στην κυριολεξία στην πρώτη γραμμή του πυρός, συμβάλλοντας τα μέγιστα τόσο στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς καθώς και στην ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων των πληγεισών περιοχών.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, πραγματοποιώντας επιτόπια αυτοψία στην περιοχή, ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, για τις ενέργειες που έχει αναλάβει ο Στρατός μας, ο οποίος έχει τεθεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Εκτός από τα περίπολα με τους καταδρομείς, τις δυνάμεις του Μηχανικού, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πολλά άλλα, έχει αναλάβει και τη σίτιση των πληγέντων κατοίκων.

Μέσω της ΑΣΔΥΣ,  διέθεσε άμεσα στην περιοχή Αργυρής Ακτής του Δήμου Ραφήνας, υλικά και μέσα, με το αντίστοιχο προσωπικό (πληρώματα και χειριστές) για την παρασκευή και διανομή συσσιτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kranosgr, διατέθηκαν άμεσα 5 μεγάλες σκηνές, 2 κινητά μαγειρεία για παρασκευή 500 γευμάτων ημερησίως, 2 υδροφόρες, 2 χημικές τουαλέτες, 20 τραπέζια, κάδοι απορριμμάτων, Ψυγεία- Πάγκοι- Καθίσματα.

Επίσης στην περιοχή Μάτι, με μεσίστια την Ελληνική Σημαία λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους, λειτουργεί και κέντρο επιχειρήσεων του Στρατού Ξηράς, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε αποκλειστικές φωτό του kranosgr, από το κινητό μαγειρείο στην Αργυρή Ακτή καθώς και από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ