Πολιτική

Άγρια κόντρα Άδωνι-Σκουρλέτη για την κατάτμηση της Β' Αθηνών - «Δεν είμαστε διαπλεκόμενοι όσοι εκλεγόμαστε εκεί»

Το ενδιαφέρον που υπάρχει στους βουλευτές όλων των κομμάτων της Β' περιφέρειας της Αθήνας για την κατάτμηση ή μη της συγκεκριμένης περιφέρειας οδήγησε τον Αδωνι Γεωργιάδη να μιλήσει σήμερα για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση του του «Κλεισθένη» στην αρμόδια επιτροπή και να συγκρουστεί έντονα με τον υπουργό εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη

«Ή λέτε ψέματα και θα κάνετε εκλογές νωρίτερα, ή θα παραπέμψετε στις καλένδες την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία. «Το λογικό είναι να πάρετε πίσω την τροπολογία και όταν θα έρθει η πρόταση για τους Έλληνες του εξωτερικού, έρχεστε και μαζί με τη ΝΔ, πιάνουμε τις 200 ψήφους» ανέφερε υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση «διαρρηγνύει τα ιμάτια της πως αποκλείεται εντός πενταμήνου να γίνουν εκλογές». Εκτός αν φυσικά όπως είπε λέει ψέματα και θα γίνουν πολύ νωρίτερα, ή έχει σχέδιο να μην έρθει ποτέ στη Βουλή η ψήφος των απόδημων».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε την κατηγορία ότι η Β' Αθήνας έτσι όπως είναι σήμερα παράγει διαπλεκόμενους βουλευτές.

«Δεν καταλαβαίνω ποια η πρεμούρα, εγώ δεν δέχομαι ως βουλευτής της Β’ Αθηνών, ότι εμείς στη Β’ είμαστε διαπλεκόμενοι. Δηλαδή οι κ. Τσακαλώτος, Παππάς, η κ. Αυλωνίτου είναι διαπλεκόμενοι;» διερωτήθηκε.

Απαντώντας, ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τη ΝΔ επειδή συνδέει και πάλι την κατάτμηση της Β Αθηνών με την ψήφο των Ελλήνων. « Υιοθετείτε το ωραίο παιχνίδι, το κρυφτούλι. Ξαναφέρνετε εκ του ασφαλούς την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Είναι κρυφτούλι διότι όντως η Βουλή θα τοποθετηθεί και θα αγγίξει το θέμα αυτό. Χρησιμοποιείτε τα δύο θέματα για να υπεκφύγετε. Δικαίωμά σας, αλλά θα υπάρξει και η ανάλογη κριτική. Όχι εδώ μέσα αλλά από τους ψηφοφόρους», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίο κατηγόρησε τον κ. Γεωργιαδη ότι είναι από τους πολέμιους της πρότασης για κατάτμηση. «Ποιον πιέζετε; Σε ποιον κλείνετε το μάτι; Εμείς αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, εσείς απευθύνεστε μάλλον στο εσωτερικό του κόμματος σας. Εγώ δεν είπα κανέναν διαπλεκόμενο, όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ