Κοινωνία

Συγκλονιστική μαρτυρία – «Ακουγα ουρλιαχτά»: Οι τελευταίες στιγμές των 25 ανθρώπων που δεν κατάφεραν να σωθούν (βίντεο)


Όλη η Ελλάδα πάγωσε το πρωί τις Τρίτης, όταν εντοπίστηκαν 25 άνθρωποι αγκαλιασμένοι, νεκροί, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, εκεί όπου θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, να έχουν γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα. Τι συνέβη εκείνες τις τραγικές στιγμές, γιατί δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τη φωτιά στο Μάτι;

Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, Βασίλης Φράγκος, ήταν ανάμεσα στα 30 άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν προς τη θάλασσα. Ο ίδιος μιλά πρώτη φορά, στην εκπομπή Έχουμε και Λέμε στο Νέο Κανάλι, και εξηγεί τι ακριβώς έγινε, γιατί οι 25 παγιδεύτηκαν στο οικόπεδο. Η μαρτυρία του είναι ανατριχιαστική!

«Μπλόκαρε η Δημοκρατίας και στο ένα ρεύμα και στο άλλο. Τα αυτοκίνητα που είχαν πρόσβαση σε αυτό τον δρόμο μπήκαν για να σωθούν εδώ πέρα. Η φωτιά ερχόταν, ήταν αισθητή από τον καπνό αλλά φαινόντουσαν και οι φλόγες. Η μόνη διέξοδος γι’ αυτούς τους ανθρώπους ήταν αυτές οι δύο πόρτες, τις οποίες είχα ανοίξει -πριν είχα ανοίξει την πόρτα την κάτω. Εκεί υπήρχαν δύο επιλογές. Κάποιες παλιές σκάλες από όπου κατέβασα τους ανθρώπους και κάποιες σκάλες που έπρεπε να περπατήσεις 50-60 μέτρα και να κατέβεις από κάποια άλλα σκαλοπάτια τα οποία μπορούσες να τα κατέβεις. Τους πήγα από τα πρώτα γιατί δεν είχαμε χρόνο.

Ο τελευταίος που είχε σωθεί μου είπε: «Βασίλη είμαι εγώ είμαι ο τελευταίος και πίσω μου άκουγα τους ανθρώπους που τους είχε προφτάσει η φωτιά, άκουγα τα ουρλιαχτά τους. Για ελάχιστο χρόνο κάποιοι άνθρωποι δεν διεσώθησαν.

Τα φουσκωτά ήρθαν μετά από τρεις ώρες. Εγώ προσωπικά, έφτασα στο λιμάνι της Ραφήνας στις 12 ο βράδυ. Ήμασταν 30 άνθρωποι εδώ. Η φωτιά έφτασε σε 3 λεπτά από τη Μαραθώνος στο ξενοδοχείο Μάτι, απόσταση ενός χιλιομέτρου. Κατεβήκαμε 30 άνθρωποι με μεγάλη πειθαρχία. Σε κάποιο σημείο είναι κακοτράχαλο το έδαφος. Εγώ βρέθηκα χωρίς σαγιονάρες και τα βράχια σου κόβουν τα πόδια. Εκεί έπρεπε να κρατάς κάποιους.

Κάποιοι άνθρωποι παράτησαν τα αυτοκίνητα τους και ήρθαν με τα πόδια. Από εκεί μέχρι εδώ είναι κάποια δευτερόλεπτα. Σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα συμβαίνει το εξής, έχει φτάσει η φωτιά, έχει σκοτεινιάσει, δεν μπορείς να αναπνεύσεις και πρέπει να φτάσεις κάπου που δεν βλέπεις. Μια κοπελίτσα έφτασε μέχρι την άκρη και έπεσε, ήταν ο χορός του Ζαλόγγου. Η κοπέλα αποφάσισε να πηδήξει. Κάποιοι άνθρωποι βρέθηκαν στο τζάκι δίπλα, κάποιοι στη βεράντα».
https://www.youtube.com/embed/DTqVCRDNi2E

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ