Κοινωνία

Πράξη ηρωισμού από το βατράχι - Πώς ο Δημήτρης Μπαλτάκος έσωσε 80χρονη ηλικιωμένη από την κόλαση στο Μάτι

Ο βατραχάνθρωπος και επικεφαλής της μονάδας ΟΥΚ του Λιμενικού, που έσωσε την ηλικιωμένη σύζυγό του από βέβαιο πνιγμό στην «καυτή» θάλασσα του Ματιού, είναι ο άνθρωπος που είχε γνωρίσει όταν ήταν μικρό παιδί.

Μια ακόμη συγκινητική ανθρώπινη ιστορία, από τις δεκάδες που γράφτηκαν μέσα στις φλόγες, τη στάχτη και τα αποκαΐδια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, είναι αυτή του κ. Γιώργου Κουνούπα, πρώην ταμία της ΕΠΑΕ και της συζύγου του η οποία στην προσπάθεια της να σωθεί από τη μανία της φωτιάς, έπεσε στη θάλασσα.

Βούτηξε, την τράβηξε στο φουσκωτό και την έβγαλε στην ακτή

Η ηλικιωμένη, αβοήθητη και με όσες φυσικές και ψυχικές δυνάμεις της είχαν απομείνει, έχοντας παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, πάλευε με τα κύματα και σώθηκε από βέβαιο πνιγμό όταν ο διοικητής της ειδικής Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α/ Λ.Σ) Δημήτρης Μπαλτάκος, βούτηξε, τράβηξε τη γυναίκα στο φουσκωτό και την έβγαλε στην ακτή.

«Η σύζυγός μου είχε εξαντληθεί. Είναι μεγάλη γυναίκα 80 χρόνων, μετεφέρθη στο Σισμανόγλειο και στη συνέχεια διεκομίσθη στην Εντατική Μονάδα. Την επόμενη ημέρα, είδε στην τηλεόραση τον Δημήτρη Μπαλτάκο και μου είπε “Γιώργο, αυτός ο νεαρός με έσωσε”.

Συγκινήθηκα πολύ και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Γιατί τον Δημήτρη τον γνωρίζω από μικρό παιδάκι. Ήμουν ταμίας της ΕΠΑΕ την περίοδο που πατέρας του Τάκης Μπαλτάκος, ήταν νομικός σύμβουλος» εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Κουνούπας.

«Του εύχομαι να συνεχίσει να υπηρετεί επάξια την πατρίδα»

Παίρνοντας μια βαθιά ανάσα, ο κ. Κουνούπας σπεύδει να προσθέσει: «Τηλεφώνησα στον πατέρα του και έδωσα συγχαρητήρια για τον γιο του. Το παιδι αυτό είναι ένας άξιος αξιωματικός. Αν δεν ήταν εκείνος η συζυγός μου ίσως και να μην είχε σωθεί. Και όχι μονο εκείνη αλλά και πολλοι άλλοι. Τον Δημήτρη τον ευγνωμονω, τον αγαπω και του ευχομαι καλη δυναμη για να συνεχισει να υπηρετει επαξια την πατριδα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ