Κόσμος

Ιταλικά στρατεύματα εστάλησαν στην Ανατολική Συρία - Σε αμερικανική βάση κοντά στα ιρακινά σύνορα

Η Ιταλία στέλνει στρατεύματα στην Ντειλ Εζ Ζορ στην Ανατολική Συρία για να υποστηρίζει το YPG/PKK σύμφωνα με τοπικές πηγές. Τα στρατεύματα έχουν αποσταλεί εδώ και μια εβδομάδα στις περιοχές που είναι υπό την κατοχή του PKK κοντά στα ιρακινά σύνορα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν πηγές του Anatolu, οι οποίες ζητούν να μην κατανομαστούν. 

Σύμφωνα με τις πηγές, οι Ιταλοί στρατιώτες έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα σην πόλη Al-Hasakah ( Αλ Χασάκα) από το Ιράκ με κατεύθυνση την Ντέιρ Αλ Ζορ.
Οι στρατιώτες στάλθηκαν στην αμερικανική στρατιωτική βάση της πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής Al-Omar λένε οι πηγές.

Στους Ιταλούς στρατιώτες, των οποίων ο αριθμός είναι άγνωστος συμπεριλαμβάνονται στρατιωτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έχουν την υποστήριξη των αμερικανικών και γαλλικών δυνάμεων στην μάχη κατά της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Αnatolu κανέναςν στρατιώτης αυτή τη στιγμή δεν συμμετέχει σε καμία στρατιωτική επιχείρηση κατά του ΙΚ.
Η τρομοκρατική οργάνωση Νταες έχει πολιορκηθεί και έχει διασπαστεί σε δύο περιοχές κοντά στα Ιρακινά σύνορα ειδικά κοντά στην Ντειρ Αζ Ζόρ και στην Αλ Χασάκα.

Το Μάιο το YPG/PKK υποστήριξε τόσο τις ΗΠΑ, όσο τη Γαλλία και ξεκίνησε μια επιχείρηση κατά του Νταες αναφέρει το δημοσίευμα ενώ τονίζει ότι δεν υπήρξε και κάποιο ιδιαίτερο κέρδος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ