Κόσμος

To Soyouz –MS-09 μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Το ρωσικό διαστημόπλοιο συνεχίζει την αποστολή του (Βίντεο)

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyouz –MS-09, με πλήρωμα τρεις αστροναύτες, το οποίο εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν, τέθηκε σε αυτόνομη τροχιά και κατευθύνεται προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos)

O επικεφαλής της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε μετά την εκτόξευση ότι «το πλήρωμα του διαστημοπλοίου νοιώθει καλά». Ο ίδιος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι σήμερα είχε πολύ γόνιμες συνομιλίες με τους αμερικανούς συναδέλφους από τη NASA , ενώ χθες είχε μια μακρά συζήτηση με τους συναδέλφους από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ς (ESA), και προσέθεσε ότι «υπάρχουν κοινά σχέδια, όπως και ότι «συμφωνήσαμε να ενεργούμε από κοινού».

Στο διαστημόπλοιο Soyouz –MS-09, βρίσκονται ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκεί Προκόπιεφ (κυβερνήτης του διαστημοπλοίου, 43 ετών) η Αμερικανίδα αστροναύτης Σερένε Αουνιόν- Τσάνσελορ (42 ετών) και ο Γερμανός αστροναύτης Αλεξάντερ Γκέρστ (42 ετών). Ο Γκέρστ είναι ο μοναδικός αστροναύτης της αποστολής που είχε συμμετάσχει σε διαστημική αποστολή το 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=00uftjSjcnk

Η σύνδεση του διαστημόπλοιου Soyouz –MS-09 με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου στις 12:21 ώρας Μόσχας.

Η νέα αυτή διαστημική αποστολή θα διαρκέσει 187 ημέρες. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους οι τρεις αστροναύτες θα πραγματοποιήσουν σειρά εφαρμοσμένων ερευνών και πειραμάτων, θα πραγματοποιήσουν διαστημικούς περιπάτους οι οποίοι θα αφορούν εργασίες εκτός ISS (οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 8 Αυγούστου του 2018) ενώ ένα μέρος των εργασιών τους θα πραγματοποιηθεί στα μεταγωγικά διαστημόπλοια και συγκεκριμένα στο ρωσικό Progress MS και στο αμερικανικό Dragon.

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συμμετέχουν 16 χώρες, ενώ έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, με την Ρωσία να έχει την μεγαλύτερη συνεισφορά στο κόστος αυτό.

Δείτε live την επιχείρηση:

https://www.youtube.com/watch?v=y3niFzo5VLI

Δείτε φωτογραφίες από την εκτόξευση του διαστημοπλοίου:

0000soy06-1

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ