Αθλητισμός

Tα πάνω-κάτω στον Ολυμπιακό, plan b και... κόλαση παντού - Απίθανα ονόματα, τα «κονέ» του Μαρινάκη

Τσουνάμι νέων ονομάτων παρατηρείται σήμερα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, κάτι που δείχνει ότι στο λιμάνι μάλλον κάνουν στροφή σε άλλες περιπτώσεις, ενεργοποιώντας το… plan b, ενδεχομένως λόγω των δυσκολιών που έχουν προκύψει για τους πρωταρχικούς στόχους.

Θυμίζουμε ότι στον Πειραιά έχουν ως άμεση προτεραιότητα την απόκτηση ενός στόπερ, ενός μέσου που θα μπορεί να καλύψει δύο θέσεις («6άρι» και «8άρι»), ενός εξτρέμ κι ενός σέντερ φορ, με αποτέλεσμα γι’ αυτές τις μεταγραφές να έχουν προκύψει ένα σωρό καινούργιες περιπτώσεις στον Τύπο.

Πάμε να δούμε, όμως, αναλυτικά τι ισχύει για κάθε υπόθεση:

Μίλαν Γέβτοβιτς: Είναι κυρίως αμυντικό χαφ και κατά συνθήκη αγωνίζεται ως στόπερ. Βαρύ κορμί, έχει ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την Παρτιζάν και παραχωρείται. Το αγωνιστικό του προφίλ μάλλον δεν ταιριάζει στα «θέλω» του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ δύσκολα ο Ολυμπιακός θα προτιμήσει μία τέτοια επιλογή μετά το «κάζο» με τον Γιάγκος Βούκοβιτς.

Άιζακ Σαξές και Νόρντιν Αμραμπάτ: Αμφότεροι ανήκουν στη Γουότφορντ, αγωνίστηκαν δανεικοί σε Μάλαγα και Λεγανιές αντίστοιχα. Ο πρώτος (22 ετών, επιθετικός) έχει ακόμη συμβόλαιο ως το 2021, μεγάλο ταλέντο, αλλά στην Αγγλία δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμα τις ικανότητές του. Ο δεύτερος είχε απασχολήσει ξανά (και σοβαρά) τον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια, αλλά είχε αρνηθεί την προοπτική της Ελλάδας. Έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη, έχει συμπληρώσει τα 31 και δύσκολα στο λιμάνι μπορούν να ξεπεράσουν τη «χυλόπιτα» του παρελθόντος.

Πάντως, δεν αποκλείεται στον Ολυμπιακό να αξιοποιήσουν τις καλές σχέσεις που υπάρχουν με τη Γουότφορντ για τις συγκεκριμένες (ή για άλλες) περιπτώσεις. Από εκεί, άλλωστε, οι Πειραιώτες απέκτησαν πριν από δύο χρόνια τον δεξιό μπακ από το Εκουαδόρ, Χουάν Κάρλος Παρέδες, ενώ απ’ αυτή την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε στη Νότιγχαμ Φόρεστ τον νέο εκτελεστικό διευθυντή.

Λισάντρο Λόπες: Πωλείται από την Μπενφίκα, στα 28 του, με κασέ... τρομακτικό στα 1,8 εκατ. ευρώ. Θεωρητικά απλησίαστη περίπτωση, αν και στον Ολυμπιακό μπορούν να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές σχέσεις με την πορτογαλική ομάδα για να τον πάρουν ως δανεικό. Εξάλλου, οι επαφές των δύο συλλόγων αναθερμάνθηκαν πρόσφατα με την επίσκεψη του προέδρου της Μπενφίκα στην Αθήνα, όπου και κανονίστηκε η μετακίνηση δύο νεαρών άσων στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, γράφεται σήμερα ότι μπορεί να απασχολήσουν τους «ερυθρόλευκους» παίκτες που φεύγουν από την Μπενφίκα, όπως είναι ο Χάρις Σεφέροβιτς (επιθετικός, 26 ετών) και ο Φελίπε Αουγκούστο (μέσος, 24 ετών).

Μιγκέλ Βελόσο: Καλός παίκτης, καθαρό «εξάρι», ελεύθερος πλέον, πελάτης του Ζόρζε Μέντες, που έχει κάνει «δουλειές» με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι φθηνή λύση και σίγουρα δεν καλύπτει όλα τα δεδομένα που έχουν θέσει οι Πειραιώτες για τη θέση αυτή. Πρόκειται, άλλωστε, για «φτασμένο» παίκτη, στα 32 του, και στο λιμάνι σίγουρα θα ήθελαν σίγουρα μια πιο νεανική επιλογή για τα χαφ.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...