Κόσμος

Sahi 209: Το νέο ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο του Ερντογάν (βίντεο)


Ένα ακόμα νέο όπλικό σύστημα, εγχώριας παραγωγής, φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών, σύμφωνα και με βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, της εκτελεστικής επιτροπής του οποίοιυ ηγείται ο ίδιος ο Ερντογάν. Το εν λόγω οπλικό σύστημα είναι το SAHI 209, ένα ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και με τον «Σουλτάνο» να τρέχει προς τον τερματισμό «λαχανιασμένος», η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία χτυπά με νέα βίντεο και φωτογραφίες σύγχρονων οπλικών συστημάτων.

Το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο από τις δοκιμές του SAHI 209, ενός νέου ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου της εταιρίας εταιρεία Bilkent Cyberpark Anadolu Yönedeli Enerji Teknoloji A.Ş.
https://twitter.com/IsmailDemirSSM/status/1009106048433754112?ref_src=twsrc%5Etfw
Το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί δύο βολές το λεπτό.
https://twitter.com/SavunmaSanayii/status/1009369260227952641?ref_src=twsrc%5Etfw
Στόχος του Τουρκικού Υφυπουργείου είναι το Η/Μ πυροβόλο sahi209 - χωρίς να δίνει ακριβές χρονοδιάγραμμα - να ενταχθεί σύντομα στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ε.Δ. και δεν είναι το μόνο Η/Μ πυροβόλο που αναπτύσσει η Τουρκία.

To H/M sahi 209 κατά τις πρόσφατες δοκιμές

Οι Αμυντικές Βιομηχανίες της Τουρκίας δουλεύουν και σε δύο ακόμα αντίστοιχα οπλικά συστήματα το TUFAN της εταιρίας Aselsan και το SAPAN της εταιρίας TUBITAK SAGE.
https://twitter.com/TyrannosurusRex/status/1002531505657339906?ref_src=twsrc%5Etfw

Το Η/Μ  πυροβόλο SAPAN της TUBITAK SAGE

Το Η/Μ πυροβόλο TUFAN της εταιρίας Aselsan, το οποίο ενδέχεται να τοποθετηθεί σε τουρκικά σκάφη του ναυτικού

Πηγή:onalert.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ