Μέση Ανατολή

Rampage: Ο νέος αόρατος υπερπύραυλος ακριβείας του Ισραήλ! (εικόνες, βίντεο)


Δύο από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βιομηχανίες του Ισραήλ έχουν αναπτύξει ένα νέο πύραυλο αέρος-εδάφους, τον Rampage, που έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από απόσταση 150 χλμ από τον στόχο τους, καθιστώντας τον πύραυλο αδύνατο να ανιχνευθεί από τις δυνάμεις του εχθρού. Η Ισραηλινή Αεροπορία είναι πιθανό να αγοράσει το βλήμα για να βελτιώσει τις ικανότητες της να πραγματοποιεί χειρουργικά πλήγματα υψηλής ακρίβειας με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες.

Οι Ισραηλινές Στρατιωτικές Βιομηχανίες (IMS) και η Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα τελικά στάδια ανάπτυξης ενός νέου πυραύλου αέρος-εδάφους- του Rampage.

Ο πύραυλος "Rampage" έχει σχεδιαστεί για να εκτοξεύεται από μαχητικό αεροσκάφος από 150 χλμ. μακριά από τον στόχο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να εντοπιστεί από τα συστήματα ανίχνευσης και παρακολούθησης του εχθρού.

Δείτε βίντεο του νέου πυραύλου του ΙΣραήλ:

Οι δύο μεγάλες στρατιωτικές βιομηχανίες του Ισραήλ πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους κοινά πειράματα που έδειξαν ότι ο πύραυλος "Rampage" είναι λειτουργικός.

Η διαδικασία παραγωγής και η πώληση του πυραύλου μήκους 4,7 μέτρων - που ζυγίζει μισό τόνο και φέρει μια σχετικά μικρή κεφαλή που ζυγίζει περίπου 150 κιλά - θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) είναι πιθανό να αγοράσει τον πύραυλο για να καλύψει τις επιχειρησιακές της ανάγκες.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του πυραύλου είναι η ικανότητά του να ελέγχει το εύρος των θραυσμάτων του, η οποία κάνει τον νέο πύραυλο ιδανικό για χειρουργικά χτυπήματα, με ακρίβεια και με ελάχιστες παράπλευρες ζημιές.

Η μέθοδος stand-off - η χρήση πυραύλων μεγάλης εμβέλειας - έχει χρησιμοποιηθεί από την Ισραηλινή Αεροπορία εδώ και πολλά χρόνια.

Οι δύο εταιρίες παραγωγής ισχυρίζονται πως η δυνατότητα εκτόξευσης του πυραύλου από απόσταση 150χλμ, αλλά και μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα του κάνουν την διαφορά από άλλα πυραυλικά συστήματα.

Ο Διευθυντής της ΙΑΙ, Μποάζ Λεβί, δήλωσε ότι το κόστος του πυραύλου είναι περίπου το ένα τρίτο του κόστους αντίστοιχων άλλων πυραύλων που κυκλοφορούν στην διεθνή αγορά οπλικών συστημάτων.

Ο πύραυλος μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-15, F-16 και F-35 και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον, μεταξύ άλλων, των συστημάτων αεράμυνας, των κέντρων διοίκησης του εχθρού, των αποθηκών εξοπλισμού και πυρομαχικών.

Η κεφαλή του πυραύλου θα καθοδηγείται από ένα σύστημα GPS, το οποίο θα του επιτρέψει να χτυπά εχθρικούς στόχους κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και τη νύχτα και σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Η Αχίλλειος φτέρνα του πυραύλου είναι το σύστημα GPS που χρησιμοποιεί, καθώς αυτό μπορεί εύκολα να διαταραχθεί. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές του πυραύλου πρόσθεσαν ένα πρόσθετο σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε αλγόριθμο ως δικλίδα ασφαλείας που θα θα προστατεύσει τον πύραυλο.

Ο πύραυλος θα φέρει δύο είδη κεφαλών, με το πρώτο να έχει σχεδιαστεί για να διαπερνά θωρακισμένους στόχους, όπως καταφύγια και άλλες οχυρωμένες κατασκευές.

Ο Διευθυντής της ΙΜΙ, Eli Reiter, δήλωσε: "Η αποστολή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών που θα φέρουν τέσσερα βλήματα Rampage το καθένα, θα μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε επιθέσεις υπό συνθήκες που στο παρελθόν δεν θα ήταν εφικτό".

Η ανάγκη πληγμάτων ακρίβειας από την Ισραηλινή Αεροπορία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ένα παράδειγμα είναι οι επιθέσεις ενάντια στις βάσεις και τις αποθήκες όπλων στη Συρία, για τις οποίες ο Ισραηλινός Στρατός έχει αναλάβει ευθύνη τον τελευταίο καιρό.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ