Αθλητισμός

Mαγικές στιγμές: Όταν ο Σαμαράς έστειλε την Ελλάδα στα… ουράνια!

Μπορεί η Ελλάδα να μην συμμετέχει στο Μουντιάλ που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες, όμως στο προηγούμενο, αυτό του 2014, η Εθνική μας είχε δώσει το στίγμα της επιτυγχάνοντας μια από τις πλέον δραματικές προκρίσεις στην ιστορία του θεσμού.

Σαν σήμερα, στις 24 Ιουνίου 2014, η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ακτή Ελεφαντοστού για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων και έψαχνε μόνο νίκη, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, η Κολομβία μας… έκανε τη χάρη κερδίζοντας την Ιαπωνία με 4-1, όμως το δικό μας ματς δεν μπορούσε να έχει πιο δραματικό φινάλε.

Η Ελλάδα μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Ανδρέα Σάμαρη, που εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας στο 42’, όμως το όνειρο της πρόκρισης έμοιαζε να απομακρύνεται, όταν ο Μπονί ισοφάρισε στο 71’.

Η Ελλάδα δεν παρέδωσε τα όπλα και πίεσε με όλες τις δυνάμεις μέχρι τέλους, ωστόσο αδυνατούσε να βρει το «χρυσό» γκολ που έψαχνε.

Μέχρι που συνέβη το αναπάντεχο! Σε ένα από τα δραματικά φινάλε όλων των εποχών, ο Τζιοβάνι Σίο ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γιώργο Σαμαρά λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος των καθυστερήσεων!

Ο ίδιος ο Σαμαράς ανέλαβε την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία σκόραρε και έστειλε την Ελλάδα στη δεύτερη φάση του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της!

 

https://www.youtube.com/watch?v=iDC390W9EG4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...