Κόσμος

F-35 vs S-400: Σύγκρουση υπερόπλων (βίντεο)


Το αμερικανικό μαχητικό F-35 και το ρωσικό αντιαεροπορικό-αντιβαλλιστικό σύστημα S-400 συγκρούονται σε μία εντυπωσιακή αναμέτρηση. Το καθένα από αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση του άλλου. Το F-35 προορίζεται να εισέλθει απαρατήρητο στη ζώνη ευθύνης του ρωσικού συστήματος για να επιφέρει συντριπτικό πλήγμα, ενώ το τελευταίο στοχεύει στην κατάρριψη του μαχητικού και την προστασία του στόχου ενδιαφέροντος. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τα χαρακτηριστικά των δύο συστημάτων και εν τέλει να γνωρίσει ποιο θεωρείται ικανότερο βάσει εκτιμήσεων.

Το F-35 Lightning II, είναι ένα μονοθέσιο, παντός καιρού μαχητικό αεροσκάφος. Το πεντάγωνο ξεκίνησε το πρόγραμμα F35 το 2001 με στόχο να αναπτύξει μια οικονομικά αποδοτική αντικατάσταση των F-15, f-16 και f-18. Το μεγάλο ατού του F-35 εναντίον οποιουδήποτε συστήματος αεράμυνας είναι ότι είναι ένα αεροσκάφος τεχνολογίας stealth.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος πελάτης και οικονομικός υποστηρικτής, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, ο Καναδάς, η Τουρκία, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Δανία είναι επίσης μέρος του προγράμματος. Πολλά άλλα έθνη, όπως η Ιαπωνία και το Ισραήλ, διαθέτουν επίσης μαχητικά. Τα εννέα μεγάλα έθνη-εταίροι του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, σχεδιάζουν να αποκτήσουν πάνω από 3.000 F-35 μέχρι το 2035. Το μαχητικό αεροσκάφος θα είναι σε υπηρεσία μέχρι το 2050.

Το S-400 Triumph είναι ένα αντιπυραυλικό σύστημα που αναπτύχθηκε από το σχεδιαστικό γραφείο Almaz Central Design της Ρωσίας τη δεκαετία του 1990 ως αναβάθμιση της οικογένειας S-300. Υπηρετεί με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις από το 2007. Είναι σχεδιασμένο για να παρέχει αντιαεροπορική άμυνα έναντι εχθρικών αεροσκαφών, stealth αεροσκαφών 5ης γενιάς, βομβαρδιστικών, awacs, πυραύλων cruise και των βαλλιστικών πυραύλων. Θεωρείται ένα από τα πιο ικανά και προηγμένα αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα στον κόσμο.

Όλα τα τμήματα του συστήματος μεταφέρονται με αυτοκινούμενο τροχοφόρο παντός εδάφους. Ακόμα και αν ανιχνευθεί, το S 400 θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταστραφεί. Μόνο ένα σύστημα S 400 μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και 72 εκτοξευτήρες, με μέγιστο αριθμό 384 πυραύλων. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει αρκετά πυρομαχικά ώστε να αμυνθεί σε περιπτώσεις επίθεσης με σκοπό τον κορεσμό του.

Δείτε σε βίντεο ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εντυπωσιακές εικόνες από την δράση τους καθώς και το εκτιμώμενο αποτέλεσμα της μεταξύ τους σύγκρουσης:


Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...