Κόσμος

F-35: «Ελλειπή» τα μέτρα ασφαλείας της Βρετανίας για το πανάκριβο απόκτημα τους λέει πρώην κομάντο (βίντεο)


Tα νέα F-35 της RAF που κοστίζουν μια περουσία, δεν φυλάσσονται καταλλήλως σύμφωνα με όσα αναφέρει ένα πρώην μέλος των επίλεκτων Ειδικών Δυνάμεων της SAS στο RT.

Τέσσερα από νέα πανάκριβα F-35 της RAF φυλάσσονται από ένα πολύ χαμηλό φράκτη, σύμφωνα με όσα δηλώνει ένα το μέλος της SAS στο ρωσικό RT.

Τα μαχητικά προσγειώθηκαν στη βάση Marham της RAF στην περιοχή Norfolk την προηγούμενη εβδομάδα αλλά η ασφάλεια των μαχητικών - του πιο ακριβού μαχητικού στον κόσμο αυτή τη στιγμή- τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα φυλάσσονται από ένα πολύ χαμηλό ξύλινο φράκτη.

Το μαχητικό της Lockheed Martin κοστίζει κανονικά 100 εκατομμύρια στερλίνες (134 εκατομμύρια δολάρια) το καθένα. Σύμφωνα ωστόσο με νεότερο δημοσίευμα των Times είναι πιθανό να γίνει αύξηση στο κόστος τους στα 150 εκατομμύρια στερλίνες ( 200 εκατομμύρια δολάρια). Αυτό λογικά θα γίνει λόγω της διαφοροποίησης που έγινε όσον αφορά τον αρχικό σχεδιασμό του μαχητικού.

Το χειρότερο από όλα όμως, σημειώνει το RT είναι ότι η τοποθεσία είναι πολύ εύκολα εντοπίσιμη από τον καθένα.
Ο πρώην στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων της SAS ονόματι Robin Horsfall είπε στη The sun: “Μια ομάδα κομάντος θα μπορούσαν να περάσουν το φράκτη και να καταστρέψουν όλα τα μαχητικά μέσα σε μια νύχτα”.

“ Το Υπουργείο Άμυνας δεν έχει τα στρατεύματα ώστε να υπερασπιστεί τη βάση ούτε τα χρήματα για να βάλει φρακτες” είπε μεταξύ άλλων.

Η Βρετανία έχει κανονίσει την αγορά 138 F-35 και ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό θα βελτιώσει της στρατιωτικές ικανότητες της Βρετανίας.

Η πτήση των F-35 πάνω από τον Ατλαντικό λίγο πριν προσγειωθούν στη Βρετανία
https://www.youtube.com/embed/OEj-gXa3I4o

Εκπρόσωπος της RAF δήλωσε στην MailOnline τη Δευτέρα ότι “ Είναι θέμα πολιτικής τόσο της RAF όσο του Υπουργείου Άμυνας να μην συζητά θέματα που σχετίζονται με ζητήματα ασφαλείας των μονάδων μας”.

¨Παρόλα αυτά μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα και πολυεπίπεδα ότι δεν σχετίζονται μόνο σε έναν περιμετρικό φράκτη.

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ