Εθνικά θέματα

Ημέρα γκαντεμιάς σε άσκηση στην Κύπρο: Ανατροπή άρματος και εξοστρακισμός σφαίρας - Τραυματίες πέντε ΕΛΔΥΚάριοι και δύο στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Κύπρο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Aρμα μάχης ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ.

Ήταν 08:50 όταν στο πλαίσιο της άσκησης ΤΑΜΣ «Νικητής – Δήμητρα» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, ερπυστριοφόρο όχημα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, ανατράπηκε. Το άρμα μάχης κινούνταν προς το πεδίο βολής «Ξυντούς».

Η εμπλοκή της δεξιάς ερπύστριας σε συνδυασμό με την έλλειψη προστατευτικών τοιχωμάτων ήταν η αιτία για την ανατροπή του άρματος μάχης στην ΤΑΜΣ "ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ". 

Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπλοκή παρουσιάστηκε την ώρα της ανόδου -σε χαμηλού ύψους - γέφυρα, με αποτέλεσμα το ερπυστριοφόρο να γείρει δεξιά με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η διατήρηση του ελέγχου του από τους χειριστές. 

Όταν το άρμα μάχης ανατράπηκε, τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε από τους επιβαίνοντες, οπλίτες θητείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι πέντε Έλληνες στρατιώτες διακομίστηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Κατά τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι πέντε στρατιώτες που τραυματίστηκαν, εξετάστηκαν από επίατρο της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος διαπίστωσε μικροτραυματισμούς στο πρόσωπο και στα άκρα, ενώ σε έναν από τους οπλίτες πιθανότατα να χρειαστεί η συρραφή με ράμματα.

Αυτήν την ώρα υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει απολύτως καμμία ανησυχία.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, και περί ώρα 08:50, στο πλαίσιο άσκησης ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), ερπυστριοφόρο όχημα, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που κινούνταν προς το πεδίο βολής «ΞYΝΤΟΥΣ», ανετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 5 εκ των επιβαινόντων Οπλιτών Θητείας, οι οποίοι διακομίσθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τα αίτια του περιστατικού, διερευνώνται αρμοδίως.

Σαν να μην έφτανε αυτό σημειώθηκε και δεύτερο ατύχημα σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του Φιλελεύθερου της Κύπρου, στο πλαίσιο της άσκησης με πραγματικά πυρά, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σφαίρα εξωστρακίστηκε και θραύσματα τραυμάτισαν δύο στρατιώτες.

Οι δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών επέστρεψαν στην μονάδα τους.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο της ίδιας άσκησης, τραυματίστηκαν πέντε στρατιώτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...