Κύπρος

Eρχεται καταιγίδα στην Κυπριακή ΑΟΖ: Για δεύτερη φορά σε ένα μήνα Τουρκικό αεροσκάφος πάνω από τη Λευκωσία

Που το πάνε οι Τούρκοι στην Κύπρο μετά την πτήση αεροσκάφους Boeing 737-800 της εταιρείας «Πήγασος», που απογειώθηκε  από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με προορισμό τη Σμύρνη και διήλθε εντός του κυπριακού εναέριου χώρου;

Αρχικά πέρασε σε ύψος 5,000 ποδών πάνω από την Αγλατζιά, μετά στην Παλλουριώτισσα, στη συνέχεια στον Άγιο Δομέτιο και μετά κινήθηκε προς τις κατεχόμενες περιοχές.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ένα μήνα, μιας και στις 02 Ιουνίου και πάλι Τουρκικό πολιτικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη Λευκωσία.

Πάλι επρόκειτο για αεροσκάφος Boeing 737-800 της εταιρείας «Πήγασος»,που υποτίθεται ότι πραγματοποιούσε πτήση από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με προορισμό τη Σμύρνη, και εισήλθε πάνω από τις ελεύθερες περιοχές.

Τα δύο περιστατικά παύουν να αποτελούν συμπτώσεις και μιλάμε πιθανότατα για προμελετημένες ενέργειες των Τούρκων που έχουν στόχο την πρόκληση των αρχών της Κύπρου ενόψει επικείμενων εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Προφανώς πρόκειται για πρακτικές που συνάδουν με την λογική του Τούρκου ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου και των απειλών του σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου παρεμπιπτόντως δήλωσε σήμερα ότι στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο , «Ούτε πουλί δεν πετάει  χωρίς την άδειά μας».

Ο ίδιος φωνασκεί λέγοντας ότι «δε θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της 'ΤΔΒΚ'» αναφορικά με το φυσικό αέριο.

ΟΤούρκος ΥΠΕΞ, συνεχίζοντας το προκλητικό του παραλήρημα ανέφερε πως όχι μόνο δεν γίνεται δεκτή η παραμικρή υποχώρηση στο Αιγαίο, αλλά το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, ανακοινώνοντας εκ παραλλήλου ότι «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο.

Τώρα η Τουρκία έχει δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμποδίστηκαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών.

Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’ από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο».

Αυτός ο λεκτικός πόλεμος που έχει ενταθεί το προηγούμενο διάστημα  έχει αποκτήσει νέα δυναμική ενώ η τουρκική πολεμική αεροπορία υλοποιεί ακάθεκτη συνεχείς παραβιάσεις με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Κάτι ετοιμάζουν οι νέο-οθωμανοί και προκαλούν συνεχώς θέλοντας πιθανόν να προκαλέσουν επεισόδιο με στόχο την επίσημη έγερση αιτημάτων πάνω από ελληνικό έδαφος και κυπριακή ΑΟΖ.

Στο πλαίσιο αυτό διεξήχθη άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία «ΣΑΛΑΜΙΣ – 02/18», η οποία πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Σε δελτίο Τύπου του Κέντρου Συντονισμού ‘Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι «η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και της φρεγάτας «ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, «η άσκηση αποτελεί την τρίτη προγραμματισμένη δραστηριότητα, εντός του 2018, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης όχι μόνο στρατιωτικής συνεργασίας αλλά και σε θέματα Ε-Δ και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών μεταξύ των δυνάμεων της ΚΔ και αεροναυτικών δυνάμεων της Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο διεθνών ή εθνικών αποστολών».

Οι κινήσεις των Τούρκων σε συνδυασμό με τα τεκταινόμενα στην Συρία και το Ιράκ , έχουν ανοίξει την όρεξη του Ερντογάν , ο οποίος ορέγεται θαλάσσια οικόπεδα στην Κύπρο και στο Αιγαίο και για αυτό θα προσπαθήσει να επιβάλει την θέληση του ακόμα και με τα όπλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...