Κύπρος

Όλα έτοιμα στην Εθνική Φρουρά για την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων (Βίντεο)

της Νάσιας Ιωάννου

Λίγα 24ωρα πρίν την κατατάξη των νεοσυλλέκτων η εθνική φρουρά δηλώνει έτοιμη στο μέγιστο βαθμό. Το ίδιο και τα εκπαιδευτικά κέντρα.

Αντιστράτηγος Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής Στρατολογίας ΕΦ
Είναι έτοιμα από κάθε άποψης και από θέματα στρατολισμού, εγκαταστάσεων , υγιεινής, σίτισης, και έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες σε όλους τους εμπλεκόμενους , έτσι ώστε οι νεοσύλλεκτοι να αντιμετωπίζονται στα πλαίσια της ανθρωποκεντρικής διοίκησης.

Θα λειτουργήσουν όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τρία εκπαιδευτικά κέντρα.

ΚΕΝ ΠΑΦΟΥ
ΚΕΝ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
ΚΕΝ ΛΕΜΕΣΟΥ
Ολοι οι στρατεύσιμοι θα καταταχθούν στο πλησιέστερο εκπαιδευτικό κέντρο ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους. Εξαιρουμένων αυτών της επαρχίας Λευκωσίας οι οποίοι θα κατανεμηθούν στα ΚΕΝ πάφου και Λάρνακας.
Μιλώντας στον άλφα ο αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Γεωργίου, ανέφερε οτι έχουν ήδη κληθεί οι νεοσύλλεκτοι ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσυ.

Αντιστράτηγος Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής Στρατολογίας ΕΦ
Η κατάταξη ξεκινά στις 29 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή για τους εξ αναβολής υγείας στο ΚΕΝ Λάρνακας ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες στρατευσίμων θα καταταχθούν από 2 μέχρι και 6 Ιουλίου στα ΚΕΝ Λεμσού, Λάρνακας και Πάφου."

Στο μεταξύ ήδη ξεκίνησε η παράδοση ειδών ένδυσης και υπόδυσης των νεοσυλλέκτων με τους νεοσύλλεκτους της επαρχίας Λευκωσίας να έχουν ήδη παραλάβει τα απαραίτητα. Κάτι που εφαρμόζεται ήδη από πέρσυ και έχει δώσει την δυνατότητα καλύτερου προγραμματισμού.

Αντιστράτηγος Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής Στρατολογίας ΕΦ
Πέραν του γεγονότος οτι διευκολύνονται και οι διαδικασίες στα ΚΕΝ και ταλαιπωρούνται λιγότερο τόσο και το στελεχιακό δυναμικό της δύναμης όσο και οι ίδιοι."

Σε εξέλιλξη βρίσκεται και διαγωνισμός ο οποίος προκηρύχθηκε από το υπουργέιο Άμυνας, για το θέμα τροφοδοσίας των μονάδων της επαρχίας Λάρνακας.
Διαδικασία, η οποία απομακρύνει τους μάγειρες απο τα στρατόπεδα, και κατοχυρώνει το..ντελίβερι.

Αντιστράτηγος Γιώργος Γεωργίου, Διευθυντής Στρατολογίας ΕΦ
Για φέτος το μόνο σίγουρο είναι οτι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία η περσινή όσον αφορά την σίτιση των εθνοφρουρών. Αυτό το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ένας διαγωνισμός για τις μονάδες της επαρχίας Λάρνακας για να αναλάβει κάποιος ιδιώτης την τροφοδότηση των μονάδων αυτών.

Έκκληση της εθνικής φρουράς είναι όλοι όσοι δεν έχουν πάρει σημείωμα κατάταξης , όπως προσέλθουν στα κατά τόπους στρατολογικά γραφεία ώστε να πάρουν σημείωμα πρόσκλησης.

alphanews.live

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ