Κόσμος

Χαστούκι των Βρετανών σε Ερντογάν: Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Βρετανούς τουρίστες, οι οποίοι σκοπεύουν να επισκεφθούν την Τουρκία χωρίζοντας τη χώρα σε τρεις ζώνες με την πλέον επικίνδυνη κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως λόγω της επικείμενων εκλογών μπορεί να αυξηθούν οι επιθέσεις και τα τρομοκρατικά κτυπήματα. Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκλείει χτυπήματα στο νότιο και ανατολικό κομμάτι της Τουρκίας.

«Ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες είναι ενεργείς. Από το 2015 σημειώνεται αύξηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας του κουρδικού PKK, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Έχει καταγραφεί αριθμός επιθέσεων και από άλλες ομάδες, όπως οι επιθέσεις αυτοκτονίας –μεταξύ των οποίων του Ισλαμικού Κράτους- και σε πόλεις όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη».

Σημειώνεται επίσης πως ορισμένες τρομοκρατικές ομάδες έχουν απειλήσει δημοσίως ότι θα επιτεθούν σε τουριστικές τοποθεσίες στην Τουρκία.

«Οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είναι αδιάκριτες και να επηρεάσουν τα μέρη που επισκέπτονται αλλοδαποί», αναφέρει η ανακοίνωση ενώ στο χάρτη σημειώνονται οι επικίνδυνες περιοχές. Ακόμα και για το μεγαλύτερο μέρος της τουρκικής επικράτειας που είναι πράσινο, συνιστάται σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να ενημερώνονται πριν φύγουν .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ