Στρατός Ξηράς

Φωτιά και ατσάλι: Εντυπωσιακές εικόνες από την ΤΑΜΣ "ΒΡΟΝΤΗ ΔΙΟΣ-2018"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων "ΒΡΟΝΤΗ ΔΙΟΣ-2018" στο πεδίο βολής αρμάτων στο Λιτόχωρο. Στην άσκηση συμμετείχε προσωπικό της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ-ΦΛΩΡΙΝΑ».

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ), από προσωπικό της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXIV ΤΘΤ «1ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ–ΦΛΩΡΙΝΑ»), η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΒΡΟΝΤΗ ΔΙΟΣ-2018». Η ΤΑΜΣ, εξετάζει τη διοίκηση και τον έλεγχο πυρός του Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (ΤΣ/ΕΜΑ), κατά την εκτέλεση βολής με πραγματικά πυρά, του συνόλου των οπλικών του συστημάτων.

Η συγκεκριμένη άσκηση εξετάζει τη διοίκηση και τον έλεγχο πυρός του τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων, κατά την εκτέλεση βολής με πραγματικά πυρά του συνόλου των οπλικών του συστημάτων.

Τη "ΒΡΟΝΤΗ ΔΙΟΣ-2018" παρακολούθησαν ο επιτελάρχης του ΓΕΣ αντιστράτηγος, Αντώνιος Νομικός, αντιπροσωπεία αξιωματικών του βουλγαρικού στρατού εκπαιδευόμενοι της σχολής Διοίκησης και Επιτελών, εκπαιδευόμενοι ανθυπολοχαγοί των σχολείων Εφαρμογής Όπλων και Σωμάτων και σπουδαστές της σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό της XXIV ΤΘΤ, το οποίο προετοίμασε τη παραπάνω εκπαίδευση εργαζόμενο με πάθος, επιδεικνύοντας καινοτόμο σκέψη και επαγγελματισμό, συμβάλλοντας έτσι στην άριστη διεξαγωγή της δραστηριότητας και στην εξαγωγή πολύ χρήσιμων συμπερασμάτων για τους εκπαιδευόμενους.

Δείτε της εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...