Πολιτική

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου» δηλώνει ο αστυνομικός φρουρός του Μ. Βαρβιτσιώτη

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Επιχείρησα να τους απομακρύνω». Αυτό φέρεται να απάντησε ο αστυνομικός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που... ανακρίνεται για την αντίδρασή του κατά την καταδρομική επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή της Ν.Δ. Την Πέμπτη το απόγευμα.

Όπως μετέδωσε ο Σκάι από το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο αστυνομικός που καταθέτει κατόπιν της σε βάρος του ΕΔΕ, επιβεβαιώνει το συμβάν και αποκαλύπτει πως οι κουκουλοφόροι που έφεραν βαριοπούλες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του όταν συνειδητοποίησαν πως βρίσκεται στο αυτοκίνητο περιμένοντας τον κ. Βαρβιτσιώτη, δείχνοντας επιθετικές διαθέσεις.

Άλλωστε οι τριάντα περίπου κουκουλοφόροι είχαν μαζί τους βαριοπούλες και λοστούς ενώ όπως φαίνεται σε ένα video που έχει στη διάθεσή του ο Σκάι, ένας εξ αυτών έχει στην πλάτη του κάτι που προσομοιάζει με τόξο.

Ένας άλλος, στο ίδιο video κρατά λοστό και δείχνει να καθοδηγεί την επίθεση που ούτε ακτιβιστική ήταν, ούτε και είχε ως σκοπό «να αφήσουν κάτι στην πόρτα» του οικοδομικού συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων. Μάλιστα η σπασμένη πόρτα το επιβεβαιώνει, όπως επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι αναρχικοί με ανάρτησή τους σε ιστότοπο του αντιεξιουσιαστικού χώρου, ότι στόχος ήταν και ο βουλευτής της Ν.Δ. Και ο οικοδομικός συνεταιρισμός Δικαστών και Εισαγγελέων.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ενώ ο αστυνομικός αντιμετωπίζει ΕΔΕ για «άσκοπη χρήση» του υπηρεσιακού του όπλου δεν υπάρχει ακόμη ούτε μια προσαγωγή (ούτε λόγος για σύλληψη) για την επίθεση απο τους κουκουλοφόρους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από το βράδυ εξελίχθηκε μια διαδικασία που σήμερα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις να εμφανιστεί η επίθεση ως μια... ακτιβιστική πράξη στο πλαίσιο της συμπαράστασης στον εκτελεστή της 17Ν, Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Είναι ενδεικτικές οι αναφορές του Νίκου Φίλη αλλά και οι αναρτήσεις σε ιστότοπο φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση καθώς και οι δηλώσεις υπέρ των δικαιωμάτων του Δ. Κουφοντίνα ως φυλακισμένου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ