Κίνα

Υπό απειλή η αμερικανική κυριαρχία στον Ειρηνικό - Νέο αεροπλανοφόρο εντάσσεται στον Κινεζικό στόλο


Το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στα ναυπηγεία Νταλιάν της επαρχίας Liaoning, ολοκλήρωσε τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές του όπως αναφέρει το onalert επικαλούμενο το en.people.cn. Η πρώτη θαλάσσια δοκιμή επικεντρώθηκε κυρίως στη δοκιμή της αξιοπιστίας και της σταθερότητας των συστημάτων ισχύος του πλοίου.

Το πρώτο εγχώρια κατασκευασμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις θαλάσσιες δοκιμές, δήλωσε ο Hu Wenming, ο πρόεδρος της Κινεζικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας (CSIC) στις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με το κινεζικό ThePaper.cn.

Το πλοίο ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές νωρίτερα από αρχικό του χρονοδιάγραμμα, ολοκληρώνοντας όλες τις δοκιμές πριν από την παράδοσή του στο Πολεμικό Ναυτικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA). Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα ενταχθεί στο Κινεζικό Ναυτικό πριν από το τέλος του έτους.

Η Κινεζική Ναυπηγική Βιομηχανία (CSIC) έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατασκευή νέου εξοπλισμού και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών. η ποιότητα όλων των έργων υπόκειται αυστηρούς ελέγχους και όλες οι εργασίες συνεχίζονται κατά τρόπο ομαλό, δήλωσε ο Hu.

Το πλοίο είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο της Κίνας μετά το Liaoning και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2013. Απέπλευσε στη θάλασσα κοντά στο Ναυπηγείο του Dalian στην επαρχία Liaoning στις 13 Μαΐου 2018. H Κίνα έχει ξεκινήσει ήδη την κατασκευή του τρίτου αεροπλανοφόρου της, ενώ τουλάχιστον άλλα δύο σχεδιάζονται.

Δείτε βίντεο με τις ικανότητες και τα χαρακτηριστικά του δεύτερου αεροπλανοφόρου της Κίνας:

https://www.youtube.com/embed/qcm2kZ24N68

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές