Κόσμος

Τραμπ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέστρεψε τις σορούς 200 αμερικανών στρατιωτών

Τις σορούς 200 αμερικανών στρατιωτών από τον πόλεμο της Κορέας επέστρεψε η Πιονγιάνγκ στις ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τράμπ, αν και δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση της μεταφοράς από στρατιωτικές αρχές.

«Πήραμε πίσω τους πεσμένους στη μάχη ήρωές μας, οι σοροί εστάλησαν σήμερα, ήδη έχουν σταλεί πίσω (στις ΗΠΑ) 200», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε πλήθος υποστηρικτών του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μινεσότα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ανωνυμίας τους, δήλωσαν την Τρίτη ότι την επομένη η Βόρεια Κορέα θα παραδώσει ένα "μεγάλο αριθμό" σορών στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην στρατιωτική αεροπορικής βάση του Χίκαμ στη Χαβάη.

Ο Tραμπ συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια ιστορική σύνοδο την περασμένη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη, και είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Kιμ είχε συμφωνήσει να επιστρέψει τις σορούς των αμερικανών στρατιωτών.

Περίπου 7.700 αμερικανοί στρατιώτες που υπηρέτησαν στον πόλεμο της Κορέας το 1950-1953, παραμένουν αγνοούμενοι σύμφωνα με στοιχεία των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 36.500 αμερικανοί στρατιώτες πέθαναν στα πεδία των μαχών κατά τον τριετή πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ