Κυβέρνηση

Το καράβι βούλιαξε- Ποιοι βουλευτές ετοιμάζονται να κουνήσουν μαντήλι - Κόκκινος συναγερμός σε Μαξίμου και εκλογές προ των πυλών


Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» το Μαξίμου, μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών, πως τον δρόμο του βουλευτή Λαζαρίδη είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν άμεσα άλλοι – τουλάχιστον – δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Ηδη ακούγονται και διαδίδονται τα πρώτα ονόματα ενώ δυσφορία επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπήρξε διαβεβαίωση σε υψηλό επίπεδο από τους ΑΝ.ΕΛ πως δεν θα υπάρξει νέα αποχώρηση μετά τον Δ.Καμμένο.

Η ονοματολογία, σχετικά με υποψηφίους για νέες ανεξαρτητοποιήσεις περιλαμβάνει τους Κώστα Κατσίκη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει την σφορδή αντίθεσή του στην συμφωνία για το Σκοπιανό, Παναγιώτη Σγουρίδη πριν λίγες ημέρες, ο αντιπρόεδρος των ANEΛ δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης (σ.σ. που σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε) και Κωνσταντίνος Κατσίκης δέχονται απειλές για τις ζωές τους…

Ένα ακόμη όνομα είναι και αυτό της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά… Σε διαδήλωση που έγινε στις 20 του μήνα, Μακεδόνες σταμάτησαν κάτω και από το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, φωνάζοντας συνθήματα και καλώντας την να παραιτηθεί.... Hδη το κλίμα για την Υπουργό είναι πολύ βαρύ στην περιοχή της...

Όπως μαθαίνουμε έχουν υπάρξει από το μεσημέρι και μετά, δύο επικοινωνίες του Μεγάρου Μαξίμου με τον Καμμένο, και αναλύθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια που θα προκαλέσουν τυχόν νέες ανεξαρτητοποιήσεις που θα προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Γεύμα εργασίας είχαν πριν από λίγη ώρα στην ψαροταβέρνα «Δουράμπεης» του Ψυχικού ο υπουργός Άμυνας (σ.σ. τακτικός θαμώνας) Πάνος Καμμένος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αποκαλύπτουν τα parapolitika.gr

Με δεδομένο ότι λίγη ώρα πριν, είχε δημοσιοποιηθεί η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη, είναι λογικό ότι επρόκειτο περί γεύματος εργασίας, που σχετιζόταν με την αντίδραση που εκδηλώθηκε λίγη ώρα αργότερα από «κύκλους» του Μεγάρου Μαξίμου.

Το περιεχόμενο της διαρροής που υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης, έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση ότι οι δύο υπουργοί, συναντήθηκαν στου «Δουράμπεη», προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί λίγες ώρες πριν.

Το περιεχόμενο της διαρροής καταδεικνύει ότι οι κ.κ. Καμμένος και Τζανακόπουλος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συγκεκριμένο σχέδιο που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι η διαρροή του Μαξίμου, είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγη ώρα πριν το κόμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός απουσιάζει στο εξωτερικό, την εξουσιοδότηση για να χειριστεί την ενδοκυβερνητική κρίση, ανέλαβε από τον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του γεύματος που είχαν οι δύο υπουργοί, συνομίλησαν τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργός, ο οποίος φαίνεται ότι συμφώνησε με το περιεχόμενο της κυβερνητικής διαρροής.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης, υπήρξαν και φωνές που εξέφραζαν την διαφωνία τους, επί του κειμένου Τζανακόπουλου. Συγκεκριμένα τόσο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Νίκος Παππάς, εμφανίζονται να κρατούν αποστάσεις από την σημερινή διαρροή.

Ενώ στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού σε κουβέντες με δημοσιογράφους, δεν κρύβουν πλέον την δυσφορία τους για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος μέχρι αργά χθες το βράδυ τους διαβεβαίωνε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο και στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο πως δεν θα υπάρξει καμιά επιπλέον «διαρροή» βουλευτή από την πλευρά του κόμματος του. Γεγονός που προφανώς τελικά δεν επιβεβαιώθηκε…

Προηγήθηκε συνάντηση Καμμένου-Λαζαρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη προηγήθηκε συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να μεταπείσει τον βουλευτή του, αλλά εις μάτην, όπως απεδείχθη.

Η κρίση ξεκινά τη Δευτέρα, αργά το βράδυ όταν ο Λαζαρίδης μετέβη στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένου για να ανακοινώσει τις προθέσεις του. Στο σπίτι του κ. Καμμένου ήταν και η κ. Κουντουρά και η κ. Κόλλια Τσαρουχά.

Μάλιστα προ ημερών ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε στείλει τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, την οποία και είχε πάρει πίσω.

Κατά τη συζήτηση στο σπίτι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο κ. Λαζαρίδης ζήτησε η συμφωνία για το Μακεδονικό, όποτε αυτή έρθει στη Βουλή, να υπερψηφιστεί με 180 βουλευτές, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος εγγυήθηκε.

Μάλιστα, όταν ο βουλευτής εξέφρασε εκ νέου τον προβληματισμό του, ο κ. Καμμένος φέρεται να τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνομίλησε με τον κ. Λαζαρίδη και εγγυήθηκε και ο ίδιος ότι θα φέρει τη συμφωνία προς υπερψήφιση από 180 βουλευτές.

Ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις τόσο του Α.Τσίπρα, όσο και του π.Καμμένου, ο κ. Λαζαρίδης τελικά επέλεξε το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης

Λέγεται, ότι κατά τη στιγμή που παρέδωσε την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης στα γραφεία της ΚΟ των ΑΝΕΛ στη Βουλή επικράτησε μεγάλη ένταση, με τις φωνές να ακούγονται μέχρι έξω.

Νίκος Κοτζιάς: Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας με λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων βρίσκεται σε εξέλιξη

Για "οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας" που βρίσκεται "σε εξέλιξη" κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό.

Και, όπως αναφέρει, "με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων". Συμπληρώνει δε: "Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση".

Κουίκ: «Νομίζω δεν θα βρεθεί Συμπιλίδης σ’ αυτή την κυβέρνηση»

Θέση για τα σενάρια αποστασίας πήγε ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.

Ερωτηθείς για το μέλλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας που πλέον μένει με 152 βουλευτές ο κ. Κουίκ τόνισε:

«Για μένα, το όριο αυτό θέτει προ των ευθυνών τους ακόμα περισσότερο εκείνους οι οποίοι έχουν απομείνει. Πολύ πιο εύκολα μπορεί να κινηθεί ένας βουλευτής μέσα στους 160 από τους 152. Νομίζω ότι ‘Συμπιλίδης’ δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση».

ΑΝΕΛ: Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική

Κύκλοι των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο Μαξίμου σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, ανέφεραν ότι «ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη.

Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική».

Το παίζει Μπρους Γουίλις ο Τσίπρας από Λονδίνο: Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε

Θέση για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη πήρε από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός.

Μετά την συνάντησή του με την Τερέζα Μέι εμφανίστηκε καθησυχαστικός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ: «Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη» είπε. Εμμέσως επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου αποσταθεροποίησης λέγοντας:

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ