Σκοπιανό

Το γραφείο του πρωθυπουργού λέει στους Μακεδόνες ότι είναι «φιλοξενούμενοι» στην Μακεδονία

H χθεσινή ανάρτηση του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Nίκου Καρανίκα άφησε... εποχή διότι εκφράζει το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και εν ολίγοις λέει ότι οι κάτοικοι της σημερινής Μακεδονίας δεν είναι... Μακεδόνες αλλά πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και άρα «φιλοξενούμενοι» στην Μακεδονία!

Μάλιστα αναφερόμενος ειδικά στους συγχωριανούς του στην Ημαθία λέει ότι η περιοχή δεν υπήρχε καν! Ήταν μια λίμνη που αποξηράνθηκε!

«Έγιναν και οι συγχωριανοί μου εθνικια ενώ είναι όλοι μα ολοι και ολες μετανάστες ,προσφυγες. Μικρασιάτες, πόντιοι που ουρλιάζουν για την Μακεδονία ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου.

Μια ζωή θάλασσα και λίμνη μέχρι πριν 100 χρόνια που η αποξήρανση της λίμνης δημιούργησε την περιοχη …Και έχουν για μύθο τον Μεγα Αλέξανδρο να στέκεται στην περιοχή για να συνομιλήσει με κατοίκους….Προφανώς εννοεί ο μύθος τα ψάρια, γιατί μόνο τέτοια υπήρχαν όταν ζούσε και ο ίδιος, στην περιοχή. Και βγαίνουν τα αμόρφωτο εθνικια και επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο…
Έλεος!».

Δεν είναι ιδιωτική άποψη  αυτή, είναι η άποψη του πρωθυπουργικού γραφείου όπως προκύπτει από την θεσμική θέση του Ν.Καρανίκα. Συνεπώς αυτή είναι η επίσημη άποψη του πρωθυπουργού.

Επί του πρακτέου: Το αν ήταν λίμνη πριν από 100 χρόνια η Ημαθία, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, είτε σαν λίμνη είτε σαν ξηρά πάλι στον Ελληνισμό θα ανήκε και πουθενά αλλού.

Όσο για τους κατοίκους, το αν ένα μεγάλο μέρος τους προέρχεται από την Μικρά Ασία κατόπιν των διωγμών των Τούρκων (αλήθεια γιατί δεν αναφέρεται με την ίδια θέρμη για τις τουρκικές γενοκτονίες κατά των Μικρασιατών Ελλήνων;) ούτε αυτό έχει κάποια σημασία, καθότι ως Συνέλληνες έχουν τα ίδια κληρονομικά δικαιώματα με όλους τους Έλληνες από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο και από την Θράκη μέχρι τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Ποια είναι αυτά; Όλα τα ελληνικά εδάφη δεν ανήκουν μόνο σε αυτούς που τα κατοικούν αλλά και σε όλους τους Έλληνες πολίτες, υπηκόους του ελληνικού κράτους.

Η Μακεδονία δεν ανήκει στους Θεσσαλονικιούς ή στους Καβαλιώτες, ανήκει και στους Αθηναίους και στους Πατρινούς, ανήκει σε όλους μας, όπως και η Αθήνα, η Λάρισα, το Ηράκλειο, η Κομοτηνή ανήκουν σε άπαντες.

Η Μακεδονία είναι κτήμα όλων μας όπως και κάθε ελληνική περιοχή, τόσο απλά.

Η λογική αυτή που χρησιμοποίησε το γραφείο του πρωθυπουργού είναι σα να δίνει λαβή στην προπαγάνδα Σκοπιανών, Τούρκων και όλων των υπολοίπων που εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη και ελληνική Ιστορία και επιδιώκουν αυτή τη στιγμή την αναθεώρηση των συνόρων.

Βέβαια για να προλάβει τον αντίλογο το Γραφείο του πρωθυπουργού χαρακτήρισε όσους αντιδρούν ως «αμόρφωτα εθνίκια» προφανώς κρίνοντας εξ'ιδίων τα αλλότρια.

Αντί να επιχειρηματολογήσουμε, πετάμε ατάκες και καθαρίσαμε. Τα επιχειρήματα απαιτούν πολύ χρήση εγκεφαλικής ενέργειας και... διάβασμα οπότε οι ατάκες είναι πιο πρακτικές.

Δεν ξέρουν όμως στο Μαξίμου ότι επειδή δεν είναι «φρέσκια» κυβέρνηση δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο όπως ήταν τους πρώτους μήνες. Πλέον ο κόσμος τους κρίνει αυστηρά και κοιτάζει τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα που δεν είναι καθόλου καλά...

Όπως γίνεται κατανοητό τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου αποκτούν πλέον μεγαλύτερη ακόμα σημασία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ