Κόσμος

Τους κονιορτοποίησαν: Το συριακό πυροβολικό έπληξε θέσεις των ισλαμιστών κοντά σε τουρκικό φυλάκιο

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις θέσεις των ισλαμιστών στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού, στη βορειοδυτική Συρία, το βράδυ του Σαββάτου.

Τα πλήγματα του συριακού στρατού έγιναν σε περιοχή κοντά σε τουρκικό φυλάκιο-βάση, που «επιβλέπει» την τήρηση της εκεχειρίας μεταξύ ισλαμιστών και Δαμασκού.

Ο συριακός στρατός χτύπησε τους ισλαμιστές ως απάντηση σε επίθεση που εκείνοι πρώτοι εξαπέλυσαν, παραβιάζοντας τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι, οι ισλαμιστές βομβάρδισαν με όλμους και ρουκέτες στόχους κοντά και μέσα στην πόλη του Χαλεπιού.

Οι κυβερνητικοί απάντησαν επίσης με ρουκέτες και πυρά πυροβολικού σε 4-5 θέσεις των ισλαμιστών στην περιοχή Αλ Ρασιντίν, κοντά στο τουρκικό φυλάκιο.

Οι Τούρκοι έχουν χτίσει 12 φυλάκια περιμετρικά των εδαφών που ελέγχουν η Αλ Κάιντα και η Αχράρ Αλ Σαμ στη βορειοδυτική Συρία, που περιλαμβάνουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ, μέρος δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού και μέρος ανατολικά της επαρχίας Λαοδίκειας.

Αν και οι Τούρκοι αναπτύχθηκαν εκεί υποτίθεται για να επιβλέπουν την τήρηση της εκεχειρίας, στην πραγματικότητα προστατεύουν τους ισλαμιστές και υποστηρίζουν τη δημιουργία ισλαμιστικού ψευδοκράτους-τουρκικού προτεκτοράτου στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ