Κόσμος

Τουρκικά ΜΜΕ: Απόφαση – έκπληξη η έκδοση του Τουργκούτ Καγιά

Απόφαση – έκπληξη χαρακτηρίζουν την απόφαση του Αρείου Πάγου για έκδοση του Τούρκου δημοσιογράφου Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ οι αριστερές οργανώσεις στην Τουρκία εντάσσουν την απόφαση αυτή στο πλαίσιο του ''παζαριού'' που διεξάγεται, όπως ισχυρίζονται, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την απελευθέρωση φυλακισμένων και καταζητούμενων στις δύο χώρες.

Ο 45χρονος Τουργκούτ Καγιά κατάγεται από την Τραπεζούντα και βρίσκονταν στη λίστα ''τρομοκρατών'' του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών που έχουν διαφύγει και αναζητούνται στο εξωτερικό. Για τον κ. Καγιά είχε εκδοθεί ''ερυθρά'' αγγελία από την Ιντερπόλ για αδικήματα που είχε διαπράξει αλλά και για εκκρεμή ποινή φυλάκισης στην Τουρκία.

Ο 45χρονος είχε εισέλθει στην Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Αμέσως έκανε αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, η οποία απορρίφθηκε με την απόφαση του Αρείου Πάγου στις 30 Μαίου 2018.

O Τουργκούτ Καγιά είχε συλληφθεί ξανά στην Ελλάδα το 2015, ωστόσο 40 ημέρες μετά είχε αφεθεί ελεύθερος από τις ελληνικές αρχές.

Είναι μέλος του ''εκτός νόμου'', όπως χαρακτηρίζεται, Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος/Μαρξιστικού Λενινιστικού, TKP/ML – TİKKO. Πρόκειται για μία αριστερή οργάνωση, η οποία χαρακτηρίζεται ''τρομοκρατική'' από τις τουρκικές αρχές και μερίδα του τουρκικού τύπου.

ant1news.gr, Sabah

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ