Κόσμος

Τουρκία: Αποδεκατίζεται η Πολεμική Αεροπορία - Νέο ξέσπασμα Ερντογάν στις Ένοπλες Δυνάμεις

Νέο μαχαίρι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς δόθηκε εντολή για νέες εκκαθαρίσεις, λίγες μέρες μετά την μεγάλη εκλογική επικράτηση του Ερντογάν. Οι 192 νέες συλλήψεις έρχονται να προστεθούν στις 132 που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, ανεβάζοντας τον αριθμό των μετεκλογικών εκκαθαρίσεων του Ερντογάν στις 322.

Ο Γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε την Τετάρτη εντάλματα σύλληψης για 99 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανή σύνδεση τους με την οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν.

Μέσα στους 99, περιλαμβάνονται και ένας Ταξίαρχος και 30 πρώην πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, οι μονάδες ασφαλείας συνέλαβαν άλλους 93 ύποπτους, οι οποίοι ανήκουν στον Στρατό, το Ναυτικό και την Ακτοφυλακή, επίσης με κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση FETO.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου, οι αρχές στην Τουρκία συνέλαβαν άλλους 132 υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση του ιμάμη Γκιουλέν.

Η οργάνωση FETO και ο φερόμενος ως ηγέτης της, ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Γκιουλέν, κατηγορούνται από τον Ερντογάν και την Τουρκική Κυβέρνηση, ότι διοργάνωσαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Η Άγκυρα κατηγορεί επίσης την οργάνωση FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως του στρατού, της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...