Αθλητισμός

Τεράστιο μεταγραφικό άνοιγμα Ολυμπιακού – Με αυτόν κάνει το μεγάλο κόλπο

Σε φουλ ρυθμούς τρέχουν τις τελευταίες ημέρες τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, καθώς πλέον οι συζητήσεις των ανθρώπων της ομάδας με τους μάνατζερ είναι καθημερινές και αφορούν τόσο παίκτες που θα έρθουν όσο και παίκτες που προσπαθούν να… σπρώξουν, ώστε να αδειάσει το ρόστερ. Στο Λιμάνι άλλωστε, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές και ήδη το πλάνο τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

Για να πετύχουν βέβαια, χρειάζονται και την σχετική βοήθεια από τους κατάλληλους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μάνατζερ, οι οποίοι «λύνουν και δένουν» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο Ολυμπιακός εκτός από τον Μίνο Ραΐολα, έχει ανοίξει πλέον για τα καλά και το κανάλι με τον Ζορζ Μέντες!

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το φετινό καλοκαίρι οι σχέσεις της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον Πορτογάλο ατζέντη είναι πολύ στενές και είναι χαρακτηριστικό, πως τα δύο ονόματα συμπατριωτών του που γράφτηκαν για τη Νότιγχαμ, του Ζοάο Καρβάλιο και του Ντιέγκο Γκονσάλβες είναι και οι δύο πελάτες του. Δεν αποκλείεται λοιπόν, το συγκεκριμένο κανάλι να… βοηθήσει και τον Ολυμπιακό, είτε με κάποια μεταγραφή είτε με τις αποχωρήσεις.

Μέχρι στιγμής πάντως, το μόνο όνομα που έχει κυκλοφορήσει από την ατζέντα του Μέντες και έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, είναι του Ζιλ Ντίας της Μονακό, που έπαιξε δανεικός στη Φιορεντίνα. Ο 21χρονος δεξιός εξτρέμ έπαιξε δανεικός την τελευταία σεζόν στους "βιόλα" δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερα καθώς σε 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις είχε μόλις 2 γκολ και 2 ασίστ σε συνολικό χρόνο συμμετοχής 1.192' λεπτών. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι στα 3.000.000 ευρώ και είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας.

Ο εξτρέμ… μέσω Νότιγχαμ και η «μεταγραφάρα»… από Ίντερ!

Δεκάδες είναι πλέον τα ονόματα ποδοσφαιριστών που κυκλοφορούν για τον Ολυμπιακό, καθώς τα σχετικά δημοσιεύματα είναι καθημερινά τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ και οι προτάσεις από τους μάνατζερ πέφτουν βροχή.

Ο παίκτης πάντως που φαίνεται να απασχολεί πλέον σοβαρά τους Πειραιώτες είναι ο εξτρέμ (μπορεί να παίξει και ως επιθετικός) της Νότιγχαμ Φόρεστ, Μπάρι ΜακΚέι, ο οποίος και λόγω της σχέσης των δύο ομάδων, μπορεί να έρθει στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολη περίπτωση, ωστόσο βρίσκεται στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και εξετάζεται. Ο 23χρονος άσος μέτρησε 26 συμμετοχές στη φετινή Championship, έχοντας 5 γκολ και 7 ασίστ, ενώ αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Ρέιντζερς, στην οποία αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Από εκεί και πέρα, το όνομα που «ακούστηκε» τελευταία και προκάλεσε αίσθηση, είναι αυτό του Λισάντρο Λόπες. Ο 28χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός δεν υπολογίζεται από την Μπενφίκα ενόψει της νέας σεζόν και ίσως ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε να έχει κάποια επαφή με τους «αετούς», ωστόσο η περίπτωσή του είναι εξαιρετικά δύσκολ!

Ο Λόπες έχει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν φαίνεται να τρελαίνεται για την Ελλάδα. Άλλωστε, θα ήταν και δύσκολο από την… Ίντερ να έρθει στην Σούπερ Λιγκ. Ο Αργεντινός άσος πέρασε το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν που μόλις τελείωσε ως δανεικός στην Ιντερ, στην οποία αγωνίστηκε όμως μόνο σε ένα παιχνίδι και για αυτό οι Ιταλοί ενημέρωσαν την Μπενφίκα πως δεν θα ενεργοποιήσουν την οψιόν των 11 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν συμφωνήσει!

Το αστέρι της Ρεάλ… και η Νότιγχαμ!

Την περίπτωση του Ραούλ ντε Τομάς φαίνεται να εξετάζει σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ολυμπιακός για την θέση της επίθεσης, ωστόσο η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Ο 23χρονος επιθετικός έβγαλε μάτια φέτος με την φανέλα της Ράγιο Βαγιεκάνο, αφού σε 32 αγώνες πέτυχε 24 γκολ και είχε 4 ασίστ, συμβάλλοντας τα μέγιστα για την άνοδο της ομάδας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο Ισπανός αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ράγιο, καθώς ανήκει στο δυναμικό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον κοστολογεί γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Παρόλα αυτά, το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2019, κάτι που αυτόματα μετατρέπει σε διαπραγματεύσιμη την τιμή του.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν πως ο μικρός θα εξαργυρώσει τη σεζόν που έκανε είτε μένοντας στη Ράγιο είτε παίρνοντας μεταγραφή σε άλλη ομάδα της Ισπανίας. Πάντως και η Νότιγχαμ είναι πιθανό να μπει στο κόλπο…

Η πρώτη αποχώρηση… προς Αγγλία!

Εκτός από τις προσθήκες ωστόσο, στο Λιμάνι ασχολούνται πολύ ενεργά και με τις αποχωρήσεις, καθώς πρέπει να αδειάσει άμεσα το ρόστερ. Όπως έχουμε ξαναγράψει, όλοι οι παίκτες μπορούν να φύγουν, εφόσον φέρουν πρόταση που θα ικανοποιεί τον Ολυμπιακό και το ίδιο ισχύει και για τον Ένγκελς.

Ο Βέλγος άσος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, απασχολεί τους τέσσερις μεγάλους του Βελγίου, δηλαδή τις Γκενκ, Άντερλεχτ, Κλαμπ Μπριτζ και Σταντάρ Λιέγης, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sprotdog.gr, πρόθεση των Πειραιωτών είναι να παραχωρηθεί στην Αγγλία!

Ενδιαφερόμενες ομάδες στο Νησί υπάρχουν, απλώς ως τώρα οι διαθέσεις για προτάσεις δεν είναι αυτές που θέλει ο Ολυμπιακός. Ακόμη τουλάχιστον. Όπως και να ‘χει, πρέπει να θεωρούμε σχεδόν δεδομένο, πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ο Ενγκελς θα φύγει. Και ίσως να είναι και ο πρώτος χρονικά που θα φύγει από το Λιμάνι.

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές