Κοινωνία

Τεράστιο θέμα ασφάλειας στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» - Κλέβουν κινητά τηλέφωνα στον έλεγχο των αποσκευών

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής συνέβη σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εντός του υποτίθεται αυστηρά φυλασσόμενου χώρου μεταξύ του ελέγχου των εισιτηρίων και του ελέγχου των αποσκευών.

Μια επιβάτιδα κάνει check in το εισιτήριο της μέσω της αναγραφής του στο κινητό της τηλέφωνο και εισέρχεται στον, επαναλαμβάνουμε, αυστηρά φυλασσόμενο και επιτηρούμενο χώρο μεταξύ του ελέγχου των εισιτήριων και του ελέγχου των αποσκευών.

Η κάμερα όπως διαπιστώνεται εκ των προτέρων  την καταγράφει να έχει το κινητό της τηλέφωνο ενώ κατευθύνεται και φτάνει στο scaner στις ακτίνες όπου ελέγχονται οι αποσκευές της.

Μπροστά της δνε βρίσκεται κανένας, αφήνει τα πράγματά της μέσα στο λεκανάκι που περνάει μέσα από τον έλεγχο των ακτίνων βγαίνει από την άλλη πλευρά και το κινητό της τηλέφωνο, ένα πανάκριβο i-phone έχει χαθεί.

Επαναλαμβάνουμε ότι η κάμερα την καταγράφει στα 20 μέτρα από τον έλεγχο του εισιτηρίου μέχρι την συσκευή ελέγχου των αποσκευών (επιβεβαίωση ταυτότητας επιβάτη με ηλεκτρονικό ολόγραμμα) όπου βρίσκονται οι υπάλληλοι όπου της υποδεικνύουν να αφήσουν τα πράγματά της στα λεκανάκια.

Δεν ακολουθείται από κάποιον και εκεί και δεν έχει αναχωρήσει κάποιος άλλος εκτός απο αυτήν έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα πράγματά της.

Δυστυχώς σε τόσο ευαίσθητο σημείο δεν υπάρχει κάμερα κοντά αλλιώς η πιο κοντινή κάμερα βρίσκεται 15 μέτρα μακριά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απεικόνιση του ποιος αφαιρεί το κινητό από το λεκανακι όπου το έχει αφήσει η επιβάτης.

Στις εν συνεχεία κλήσεις το κινητό καλεί αλλά κανείς δεν το σηκώνει, το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας σε ενα τόσο αυστηρά φυλασσόμενο χώρο είναι κάτι παραπάνω απο κραυγαλέο

`Ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας όπως λένε οι αστυνομικοί αλλά του ιδιώτη, δηλαδή αυτού που έχει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Να υποθέσουμε ότι αν κάποιος έχει πρόθεση εγκληματική για κάτι σοβαρότερο, θα περάσει από τον έλεγχο των εισιτήριων όχι μόνο δεν θα έχει ελεγχθεί αλλά και η κάμερα δεν θα είναι δυνατόν να αποτυπώσει με ακρίβεια σε μια απόσταση 15 μέτρων , αυτό το κενό ασφάλειας στο Ελ. Βενιζέλος.

Η επιβάτης κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αστυνομικό τμήμα αεροδρόμιο Ε.Βνειζέλος αλλά βέβαια έχασε την πτήση της και το πανάκριβο κινητό της που της το έκλεψαν καθώς έκανε το λάθος να το αφήσει μια στιγμή από τα χέρια της στον έλεγχο των αποσκευών. 

πηγή: pronews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...