Κόσμος

Τεράστια επιχείρηση της Interpol: Κατασχέθηκαν πύθωνες, παπαγαλάκια, κροκόδειλος, μέχρι και βαλσαμωμένο λιοντάρι (Εικόνες)

Ενα βαλσαμωμένο λιοντάρι, ένας κροκόδειλος, πύθωνες, μέχρι και κρανία μπαμπουίνων κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη διεθνή επιχείρηση της Interpol για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου άγριων ζώων.

Μόνο τον Μάιο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε 92 χώρες συνολικά 27.000 ερπετά, 4.000 πουλιά, 48 ζωντανά πρωτεύοντα και 14 αιλουροειδή, ενώ ταυτοποιήθηκαν 1.400 ύποπτοι.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Interpol δείχνουν μικρά παπαγαλάκια μέσα σε χαρτοκιβώτιο, έναν κροκόδειλο που κατασχέθηκε κοντά σε βάλτο στον Ισημερινό και ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι.

Επίσης κατασχέθηκαν 43 τόνοι κρέατος από αρκούδες, ζέβρες και ελέφαντες, 1,3 τόνος ελεφαντόδοντου και επτά τομάρια αρκούδων, μεταξύ των οποίων και δύο από πολικές. Επιπλέον, στο Βιετνάμ κατασχέθηκαν περίπου 4 τόνοι παγκολίνων και στον Καναδά 18 τόνοι χελιών. Ακόμη, στις αποσκευές δύο επιβατών, που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν από το Λος Αντζελες προς την Ασία, βρέθηκαν ζωντανές χελώνες.

Τέλος, στη Γαλλία οι τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν ζωντανούς πύθωνες, έναν βόα, αλλά και ένα κεφάλι κροκόδειλου, κρανία μπαμπουίνων και καύκαλα από χελώνες. Στο αεροδρόμιο του Ρουασί οι τελωνειακοί εντόπισαν το τομάρι μιας πολικής αρκούδας που είχε σταλεί από την Αρμενία και είχε ως τελικό προορισμό την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...