Σκοπιανό

Τα Σκόπια θα διαλυθούν: "Βρε παιδιά… Ο τσιγγάνος αν βάλει φουστανέλλα γίνεται τσολιάς";

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει αυτούς που υποστηρίζουν τις ανιστόρητες αναλήθειες όσο αφορά το ψευδοκράτος των Σκοπίων;

Είναι το γεγονός πως είτε θα δηλώνουν άθεοι, είτε θα βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από το να έχεις βαπτιστεί Ορθόδοξος Χριστιανός και να μην γνωρίζεις τίποτα όχι μόνο για την πίστη σου, αλλά για το μεγαλύτερο δώρο που σου έκανε ο Θεός.

Είναι λυπηρό να μη γνωρίζουμε πως ο Φωτιστής του Γένους μας και Φυτουργός της Εκκλησίας μας Απόστολος της Αγάπης Παύλος, είδε «ὅραμα διὰ τῆς νυκτὸς ὤφθη τῷ Παύλῳ· ἀνήρ τις ἦν Μακεδὼν ἑστὼς, παρακαλῶν αὐτὸν καὶ λέγων· Διαβὰς εἰς Μακεδονίαν βοήθησον ἡμῖν. ὡς δὲ τὸ ὅραμα εἶδεν, εὐθέως ἐζητήσαμεν ἐξελθεῖν εἰς τὴν Μακεδονίαν, συμβιβάζοντες ὅτι προσκέκληται ἡμᾶς ὁ Κύριος εὐαγγελίσασθαι αὐτούς»!

Τότε ήταν που όχι μόνο έσπευσε ευθέως και ήρθε στη Μακεδονία, αλλά μετά τους Φιλίππους όπου ίδρυσε την πρώτη Εκκλησία στην Ευρώπη, ήρθε και αγίασε την Πόλη της Θεσσαλονίκης, στην οποία έστειλε τις δυο Πρώτες Επιστολές του, οι οποίες είναι τα δυο πρώτα γραπτά κείμενα της Καινής Διαθήκης και συμπυκνώνουν όλη την Αλήθεια του Ευαγγελίου.

Αυτές τις δυο, την Α΄& Β΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολές να μελετήσουμε μόνο, θα γνωρίσουμε την απέραντη αγάπη του Θεού, το σχέδιο Του για τη Σωτηρία μας και τις νουθεσίες που πρέπει να τηρούμε για να είμαστε ενωμένοι με Εκείνον που είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή.

Μελετώντας θα γνωρίσουμε ακόμα, πως ο Απόστολος Παύλος ουδέποτε επισκέφτηκε την περιοχή της Παιονίας, την περιοχή δηλαδή βόρεια από το Μακεδονικό Βασίλειο, την περιοχή των Σκοπίων.

Θα δούμε σαφείς αναφορές για Μακεδόνες Αγίους συνοδούς του Παύλου, π.χ. για τον Αρίσταρχο από τη Θεσσαλονίκη που συνόδευσε τον Παύλο στο Τρίτο Ιεραποστολικό του ταξίδι και γνώρισε μαρτυρικό θάνατο στη Ρώμη κατά τους διωγμούς του Νέρωνα.

Δεν ανησυχώ για όσα συμβαίνουν στις μέρες μας από εντολοδόχους πολιτικούς και ανιστόρητους νεοέλληνες. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και έχω στην καρδιά μου τους λόγους του μεγάλου Αγίου των εσχάτων και προστάτου της γενιάς μας Παϊσίου του Αγιορείτου , ο οποίος παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων, και που φυσικό είναι κάποτε να κατάρρευση!
Έλεγε μάλιστα περιπαικτικά στους ανήσυχους Έλληνες, που τον ρωτούσαν με περισσή αγωνία, και τα εξής εύθυμα σε ό,τι αφορά τα Σκόπια και τις ενδόμυχες επιδιώξεις τους:

"Βρε παιδιά… Ο τσιγγάνος αν βάλει φουστανέλλα γίνεται τσολιάς";

Μια φορά μάλιστα ο Άγιος Παΐσιος επικαλέστηκε και τον Άγιο Πατροκοσμά τον Αιτωλό στο θέμα της Μακεδονίας. Ήταν όταν και πάλι ρωτήθηκε τι άραγε θα γίνει με την τύχη της ελληνικότατης αυτής περιοχής και τότε ο Γέροντας είπε τα εξής:
"Το είπε και ο Άγιος Κοσμάς. Φως φανάρι είναι! Αυτοί ούτε δύναμη έχουν ούτε δίκιο έχουν. Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει"!

Λυπάμαι τους καημένους τους Σκοπιανούς που οι «μεγάλοι τυχοδιώκτες» εδώ και δεκαετίες τους εμπαίζουν και τους χρησιμοποιούν για τις δικές τους επιδιώξεις, αλλά πιότερο λυπάμαι τους νεοραγιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μέσα στην πλάνη μακριά από την Αλήθεια.

Α.Δ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...