Ρωσία

Τα νέα πυρηνικά υποβρύχια του Πούτιν - Ποιες οι δυνατότητές τους (βίντεο)


Ο στόλος υποβρυχίων της Ρωσίας είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Το ρωσικό ναυτικό σκοπεύοντας να διατηρήσει τη δεσπόζουσα θέση του, εξετάζει στο μέλλον την απόκτηση της νέας κλάσης πυρηνικών υποβρυχίων Husky. Τα υποβρύχια προορίζονται να αποτελέσουν το μακρύ χέρι του Κρεμλίνου.

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατηγορία Husky είναι περιορισμένες, επειδή το έργο βρίσκεται ακόμα στα σκαριά, αλλά θα ενσωματώνει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την ανίχνευση του καθιστώντας το πιο θανατηφόρο. Στο βίντεο παρατίθενται πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των υποβρυχίων καθώς και τις δυνατότητές τους.

Η πρωταρχική βελτίωση που εισάγουν τα Husky είναι ο νέος πύραυλος 3Μ22 Zircon τύπου cruise. Το βλήμα Zircon δοκιμάστηκε επιτυχώς το 2017, φτάνοντας σε ταχύτητες έως και Mach 8. Αυτές οι ταχύτητες κάνουν πολύ δύσκολο τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του, καθώς ένας πύραυλος cruise θα μπορούσε να ταξιδέψει πολύ γρήγορα από τον ορίζοντα του ραντάρ, στο ίδιο το πλοίο. Πρόσθετα, η κλάση Husky θα είναι επίσης ικανή να φέρει πυραύλους cruise τύπου Kalibr.

Το άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της κατηγορίας Husky θα είναι η απίστευτα χαμηλή ακουστική του υπογραφή. Το υποβρύχιο θα μπορεί να κινείται απαρατήρητο και να πλήττει τους στόχους του ανεμπόδιστα, χάρη στη χρήση συνθετικών υλικών στο κύτος του.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το νέο ρωσικό υποβρύχιο:
https://www.youtube.com/embed/xIrPHT41sk4

Πηγή:onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ