Κίνα

Σόου Β.Πούτιν στο Πεκίνο: Yπό τους ήχους "Κατιούσα" Ρωσία-Κίνα κήρυξαν τον πόλεμο στις ΗΠΑ πετώντας εκτός το δολάριο και ενισχύοντας το SCO


Με το θρυλικό ρωσικό τραγούδι "Κατιούσα" υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον τίμησε με το  χρυσό «Μετάλλιο της Φιλίας» στο περιθώριο της συνάντησης τους στο Πεκίνο. Οι δύο ηγέτες πρόσφεραν ένα ατελείωτο σόου με κοινό δείπνο, παιχνίδι χόκει, ο Β.Πούτιν μαγείρεψε για τον πρόεδρο της Κίνας κτλ. Και έπειτα ακολούθησαν οι αποφάσεις.

Το Katyusha (ρωσικά: Катю́ша — υποκοριστικό της Κατερίνας [Ekaterina]) είναι ρωσικό πολεμικό τραγούδι, που γράφτηκε το 1938, σε σύνθεση Ματβέι Μπλάντερ και σε στίχους Μιχαήλ Ισακόφσκι.

Το κομμάτι έγινε ιδιαίτερα γνωστό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου χρησιμοποιούταν για να εξυψώσει το ηθικό των στρατιωτών που μάχονταν για την πατρίδα.

Αρα μπορούμε να μιλήσουμε για "συμβολική" κίνηση Πεκίνου προς Ρωσία και Β.Πούτιν.

Ρωσία και Κίνα αποφάσισαν να ενισχύοσυν τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) με την ένταξη Ιράν, Ινδίας, Πακιστάν και να πετάξουν εκτός το δολάριο.
https://twitter.com/Ozkok_/status/1005235013720461317?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε  ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι «ο καλύτερος και πιο στενός φίλος του».

Η λαμπρή  τελετή, μεταδόθηκε ζωντανά από την κινεζική κρατική τηλεόραση, και αποτέλεσε το προοίμιο για την ετήσια σύνοδο κορυφής του Σαββατοκύριακου των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), στον οποίο συμμετέχουν  οκτώ χώρες και  ο οποίος ιδρύθηκε από την Κίνα και τη Ρωσία με σκοπό την από κοινού  προώθηση των συμφερόντων τους .

Για πρώτη φορά φέτος, η Ινδία καθώς και το Πακιστάν  θα προσχωρήσουν ως πλήρη μέλη του οργανισμού SCO, στην σύνοδο που υλοποιείται στην πόλη -λιμάνι του Qingdao σήμερα Σάββατο ενώ ακολουθεί το Ιράν.

Η Ρωσία θα υποστηρίξει τις επιδιώξεις του Ιράν, προκειμένου η Τεχεράνη ν’ αναπτύξει ένα ουσιαστικό πλαίσιο σχέσεων με τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Ιράν έχει καθεστώς παρατηρητή στον αναφερόμενο οργανισμό.

“Το Ιράν συμμετέχει στις εργασίες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης για πολύ καιρό. Είμαστε ενήμεροι για την επιθυμία σας να συνεργαστείτε πλήρως. Γνωρίζετε την θέση της Ρωσίας. Θα υποστηρίξουμε την επιθυμία σας,” δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί, στο Κινγκντάο της Κίνας, όπου πραγματοποιείται η διάσκεψη του αναφερόμενου οργανισμού

Η SCO έχει γίνει μια αυξανόμενη ισχυρή δύναμη στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί από  κανέναν και ειδικά την δύση.

Ο Κινέζος πρόεδρος  Xi δήλωσε ότι οι σινο-ρωσικές σχέσεις αποτελούν πρώτη  "προτεραιότητα" και για τις δύο πλευρές "ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της διεθνούς κατάστασης".

Αφού φόρεσε το μετάλλιο στον Πούτιν, αποκαλώντας τον "καλό και παλιό φίλο του κινεζικού λαού" και ως "τον ηγέτη μιας μεγάλης χώρας που έχει επιρροή σε όλο τον κόσμο", στην συνέχεια τον ευχαρίστησε για την συνεργασία τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος με την σειρά του είπε ότι « τρέφει ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στα αμοιβαία εθνικά  συμφέροντα  των δύο χωρών , τα συμφέροντα των λαών μας και, φυσικά, την προσωπική μας φιλία».

Αυτό όμως που φόβισε την παγκόσμια κοινότητα ήταν η κοινή δήλωση Πουτιν-Χι για «αυξανόμενη παγκόσμια αστάθεια» επικρίνοντας ρητά τον Τραμπ , ο οποίος αποσύρθηκε από την πυρηνική συμφωνία με το  Ιράν, λέγοντας ότι θα αγωνιστούν και οι δύο για να την  κρατήσουν ζωντανή."

Ο Τραμπ με tweet έγραψε κατά την διάρκεια της συνόδου των χωρών  G7 για «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που ασκήθηκαν  εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για μεγάλο χρονικό διάστημα από Κίνα και Ρωσία».

Μόσχα και  Πεκίνο επίσης συμφώνησαν να αυξήσουν το μερίδιο των εμπορικών συναλλαγών τους που θα γίνεται αποκλειστικά σε ρούβλι-γιουάν, σε κοινή συμφωνία που υπογράφηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον κινέζο ηγέτη Xi Jinping την Παρασκευή.

Το έγγραφο προβλέπει «περαιτέρω ενίσχυση της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, προώθηση της αύξησης του μεριδίου των εθνικών νομισμάτων στις πληρωμές εμπορικών συναλλαγών, επενδύσεις και χρηματοδότηση, επέκταση της συνεργασίας σε τομείς όπως τα συστήματα πληρωμών και η ασφάλιση».

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών και την περαιτέρω βελτίωση της δομής τους, αναζητώντας νέους τομείς ανάπτυξης και συνεργασία στον τομέα της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι ο εμπορικός κύκλος Ρωσίας-Κίνας θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους

«Η Κίνα  θα συνεχίσει να είναι ο πρώτος εταίρος του εξωτερικού εμπορίου της Ρωσίας», δηλώνει ο  Πούτιν.

Το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας αυξάνεται σταθερά και επιταχύνεται τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

Σύμφωνα με έγγραφο, οι δύο πλευρές σχεδιάζουν επίσης να "ενισχύσουν τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην εναρμόνιση στρατηγικών, προγραμμάτων και μέτρων για την ανάπτυξη των εθνικών οικονομιών και συγκεκριμένων τομέων".

Θέλουν επίσης να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις ρωσικές και κινεζικές επιχειρήσεις. να προωθήσουν από κοινού τα μεγάλα έργα σύμφωνα με τις αρχές της υποκειμενικότητας των επιχειρήσεων, την προσανατολισμένη αγοραστική προσέγγιση, τις συνθήκες εμπορικής εργασίας και την τήρηση των παγκόσμιων πρακτικών και να επεκτείνουν  βιώσιμα το πεδίο εφαρμογής αυξάνοντας το επίπεδο της συνεργασίας των ρωσο-κινεζικών  επενδύσεων»", καθώς και να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την έκδοση  ομολόγων.

Τα θέματα της "εμβάθυνσης της συνεργασίας αφορούν τον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, του άνθρακα, της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του  ενεργειακού   εξοπλισμού   και της  ενεργειακής απόδοσης"  που είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, κάτι που αντιστοιχεί στο 15% του ρωσικού διεθνούς εμπορίου πέρυσι. Το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 31,5% το 2017, φθάνοντας τα 87 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια μεγάλη αυτοκρατορία γεννήθηκε στην Ανατολή, η Κίνα, η οποία σε πολύ λίγα χρόνια θα εκτοπίσει τελείως τις ΗΠΑ και θα αναλάβει τα ηνία του πλανήτη σε συνεργασία πάντα βέβαια με την Ρωσία και την Ινδία.

https://youtu.be/6-2axl87J0w

https://youtu.be/2zv0KN9Yy04?t=73

https://youtu.be/cd217RVaJ18?t=10

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ