Κόσμος

Συνεχίζει την «εκκαθάριση» ο Ερντογάν: Εντάλματα σύλληψης εναντίον 151 γκιουλενιστών

Τη σύλληψη 151 φερόμενων υποστηρικτών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν σε επιχειρήσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα διέταξε η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίς το πρωί οι Αρχές διέταξαν τη σύλληψη 30 μελών του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το δίκτυο FETO, ενώ επιχειρήσεις έγιναν σε 23 επαρχίες για τη σύλληψη άλλων 121 ατόμων, μεταξύ των οποίων μέλη των ενόπλων δυνάμεων και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι επιχειρήσεις διεξάγονται δύο 24ωρα μετά τη νίκη του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές και τη διασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από το κόμμα του σε συνεργασία με τους εθνικιστές συμμάχους στις βουλευτικές εκλογές.

160.000 άτομα έχουν συλληφθεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 κι άλλοι τόσοι κρατικοί υπάλληλοι αποπέμφθηκαν σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα των περασμένο Μάρτιο ο ΟΗΕ. Εξ’ αυτών πάνω από 50.000 κρατούνται στις φυλακές μετά την επίσημη απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους.

Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν εξαπολύσει πυρά κατά του Ερντογάν για το πογκρόμ διώξεων, επιμένοντας ότι χρησιμοποιεί ως πρόφαση την απόπειρα ανατροπής του για να σιγήσει τις φωνές των αντιφρονούντων, αν και ο ίδιος και το κόμμα του επιμένουν ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των απειλών κατά της εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...