Αθλητισμός

Συμβολική κίνηση της ΑΕΚ: Επιζήσασα της Μικρασιατικής Καταστροφής θα ρίξει χώμα στα θεμέλια της «Αγιάς Σοφιάς»



Μια 102χρονη, επιζήσασα της, Μικρασιατικής Καταστροφής, θα ρίξει χώμα στα θεμέλια του γηπέδου της ΑΕΚ σε μια συγκινητική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 20 Ιουνίου.

Ευαγγελία Στραβαρίδη. Το όνομά της δεν σας λέει κάτι, και λογικό. Συνηθίζει να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γεννήθηκε το 1916 και ήταν πέντε ετών κατά τη διάρκεια των ματωμένων ημερών της Μικρασιατικής Καταστροφής.

https://www.youtube.com/embed/SdrF1uTZjss

Βίντεο της κυρίας Ευαγγελίας κυκλοφορεί εδώ και πέντε χρόνια στο YouTube, όπου περιγράφει, άκρως συγκινημένη, τα όσα έζησε το φθινόπωρο του 1921 και που οδήγησαν στον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων.Ζωή να έχει, 102 ετών σήμερα, η Στραβαρίδη συνδυάζει τη μνήμη και την εμπειρία της με την ΑΕΚ, εκ των συλλόγων που πρεσβεύουν σήμερα τις χαμένες πατρίδες εν Ελλάδι. Και θα είναι αυτή που θα ρίξει το χώμα από τις χαμένες πατρίδες στο γήπεδο-σύμβολο της ΑΕΚ, με όνομα «Αγιά Σοφιά».

«Αγιά Σοφιά», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

«Τα τείχη της Αγια Σοφιάς θα είναι ψηλά, άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ ξανά γιατί στα θεμέλια τους θα έχουν χώμα από τις χαμένες πατρίδες, γιατί θα αποτελούν ένα σημείο αναφοράς για την προσφυγιά.  Τα τείχη σηκώνονται και το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιουνίου οι βάσεις τους θα γίνουν ακόμα πιο στέρεες» ανέφερε η ανακοίνωση του συλλόγου Μικρασιατών Χαλανδρίου «Ρίζες».

Η Ευαγγελία Στραβαρίδη θα ρίξει στα θεμέλια του γηπέδου χώμα από τις περιοχές της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Κωνσταντινούπολης, Βουρλά, Μελί, Αγ Νταγκ Μαντέν, Μουδανιά. Από τα χέρια μιας γυναίκας που έζησε την προσφυγιά…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...