Κοινωνία

Συλλήψεις εμπρηστών σε Λαμία και Χίο ύστερα από έρευνες της Πυροσβεστικής

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη από άνδρες της Πυροσβεστικής ένας 46χρονος και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας με την κατηγορία της πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης κοντά στη Λαμία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στην στην περιοχή Καμηλόβρυση, κοντά σε καταυλισμό τσιγγάνων και χρειάστηκε η άμεση επέμβαση από δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, αλλά και ρίψεις νερού από αεροσκάφη PZL που απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας, για να μην επεκταθούν οι φλόγες που πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Από την έρευνα που έκανε το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας, προέκυψαν τα στοιχεία του 46χρονου, ο οποίος ομολόγησε τον εμπρησμό.

Εμπρηστής συνελήφθη και στη Χίο, αυτή τη φορά όμως από αμέλεια. Πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος εκτελούσε γεωργικές εργασίες σε αγροτική έκταση, στη θέση Πόρος στην Καλαμωτή, αλλά ο ισχυρός αέρας παρέσυρε τα ξερά χόρτα που έκαιγε και προκάλεσε πυρκαγιά.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενος για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές