Κόσμος

Συγχαρητήρια με «καρφιά» από Μέρκελ σε Ερντογάν για την επανεκλογή του

Αιχμές περιείχε η συγχαρητήρια επιστολή της Άνγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας, η κυρία Μέρκελ αναφέρει στην επιστολή της ότι «τις δύο χώρες συνδέει μακροχρόνια φιλία, αλλά και στενή σχέση μεταξύ των πολιτών τους».

Αναφερόμενη στο προσφυγικό, η καγκελάριος επισημαίνει μεν την «μεγάλη υπευθυνότητα» που επέδειξε η Τουρκία, ωστόσο τονίζει ότι η Γερμανία επιθυμεί «να είναι εταίρος μιας σταθερής και πλουραλιστικής Τουρκίας, στην οποία ενισχύονται η δημοκρατική συμμετοχή και ο σεβασμός του κράτους δικαίου».

«Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι ευτυχής να εργαστώ μαζί σας για την ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας» τονίζει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...