Αθλητισμός

Στο προσκήνιο ο Ιταλός Λούκα Μπάνκι για τον πάγκο της ΑΕΚ

Αλλαγή δεδομένων για τον πάγκο της ΑΕΚ. Ενώ η λύση του Ηλία Ζούρου δεν έχει εγκαταλειφθεί, φαίνεται πως στο προσκήνιο έχουν περάσει άλλες δύο περιπτώσεις ξένων προπονητών. Σε πρώτο πλάνο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο Λούκα Μπάνκι, ο Ιταλός προπονητής που αποχωρεί από τον πάγκο της Μπάμπεργκ (ήδη ανακοινώθηκε από τη γερμανική ομάδα ο Άιναρς Μπαγκάτσκις). Ήδη μαζί του έχουν γίνει επαφές, το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός από ομάδες Ευρωλίγκας ή από τις κορυφαίες ιταλικές, η «Ένωση» έχει πολύ καλές πιθανότητες να τον προσλάβει.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες 5-10 μέρες (η διοίκηση της ΚΑΕ δεν θέλει να χαθεί άλλος χρόνος), με την ΑΕΚ να έχει στα υπόψη και έναν ακόμη ξένο προπονητή που όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο, ενώ ως τρίτη λύση πλέον είναι ο Ηλίας Ζούρος.

Ο 53χρονος Μπάνκι ήταν συνεργάτης του Σιμόνε Πιανιτζάνι στον πάγκο της Σιένα στη χρυσή εποχή της ομάδας, ενώ πέρασε σε ρόλο head coach το 2012 οδηγώντας την ομάδα του στον τίτλο το 2013. Συνέχισε στην Αρμάνι Μιλάνο με την οποία πήρε το πρωτάθλημα το 2014 και αποχώρησε μετά το καλοκαίρι του 2015. Το 2017 ανέλαβε την Τορίνο και πριν λίγους μήνες πήρε τη θέση του Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο της Μπάμπεργκ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...