Κόσμος

Στις φλόγες υπό ανέγερση ουρανοξύστης στη Νότια Κορέα – 3 νεκροί, 37 τραυματίες (Εικόνες)

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 37 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός μεγάλης πυρκαϊάς που ξέσπασε σε 24όροφο κτίριο υπό ανέγερση στη Σετζόνγκ της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Αλλά οι πληροφορίες αναφορικά με τον αριθμό των θυμάτων είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλες πηγές κάνουν λόγο για τέσσερις αγνοούμενους οικοδόμους και τουλάχιστον 32 τραυματίες.

Τουλάχιστον 115 πυροσβέστες και 40 οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαϊά, αλλά οι συνθήκες είναι εξαιρετικά αντίξοες.

https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1011518264160108544

Δεδομένου ότι το κτίριο είναι υπό κατασκευή δεν διαθέτει συστήματα πυρόσβεσης και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του είναι πολύ υψηλή καθώς πυροσβέστες ερευνούν έναν έναν τους ορόφους για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.

https://twitter.com/koryodynasty/status/1011499469529989120

Η κατασκευάστρια εταιρεία Buwon Construction αρχικά ανακοίνωσε ότι 169 άτομα εργάζονταν σήμερα στο κτίριο, αλλά οι υπεργολάβοι δίνουν διαφορετικούς αριθμούς.

https://twitter.com/ChinaDailyUSA/status/1011550089138012161

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ενδέχεται να ξεκίνησε από υπόγειο χώρο στάθμευσης του κτιρίου, όπου ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια αναδύθηκαν μαύροι καπνοί.

«Η έκρηξη ήταν εκκωφαντική. Ξεπήδησαν πελώριες κόκκινες φλόγες, σαν εκείνες του ηφαιστείου της Χαβάης», δήλωσε αυτόπτης μάρτυς.

Παρά τη δυνατή βροχή τεράστιες στήλες καπνού έχουν τυλίξει το κτίριο ενώ ενισχύσεις στέλνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες τριών γειτονικών πόλεων.

Το κτίριο επρόκειτο να παραδοθεί για χρήση τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...