Σκοπιανό

Σκοπιανοί μετανάστες στην Ιταλία: Ο Ζάεφ μας ταπείνωσε μπροστά στην Ελλάδα – «Το τέλος του είναι κοντά»

Σκοπιανοί μετανάστες που ζουν στο Πεδεμόντιο της Ιταλίας πραγματοποίησαν το Σάββατο «διαμαρτυρία» με σύνθημα «Η Μακεδονία για τους Μακεδόνες».

Η διαμαρτυρία τους έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στο μεγάλο συλλαλητήριο στα Σκόπια, που διοργάνωσε το Σάββατο το ακροδεξιό ψευδομακεδονικό VMRO-DPMNE, το οποίο αντιτίθεται στην οποιαδήποτε συμφωνία με την Ελλάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση Ζάεφ ότι συνθηκολόγησε στις ελληνικές απαιτήσεις.

Οι Σκοπιανοί συγκεντρώθηκαν έξω από μια Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην κοινότητα του Νέιβε, ξετύλιξαν τις παράνομες αλυτρωτικές κόκκινες σημαίες τους με τον ήλιο της Βεργίνας και διακήρυξαν ότι δεν θα επιτρέψουν στον Ζόραν Ζάεφ να ξεπουλήσει την πατρίδα τους στους Έλληνες.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η ακροδεξιά ψευδοαρχαιομακεδονίστρια Ιλόνα Ζαχαρίεβα, «απόψε, οι εδώ Μακεδόνες των Σκοπίων, που συγκεντρώθηκαν έξω από την μακεδονική εκκλησία στην Neiva με μοναδικό σκοπό, να στείλουμε ένα μήνυμα στον Ζάεφ ότι το τέλος του είναι κοντά και σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, τον μακεδονικό λαό».

Η ίδια αναφέρει ότι οι Σκοπιανοί υπέστησαν μεγάλες ταπεινώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα και ότι η «μακεδονική διασπορά αισθάνεται τον πόνο της πατρίδας και είναι πάντα εδώ για βοήθεια. Η γενιά μας είδε πώς γεννήθηκε μια ανεξάρτητη Μακεδονία, μεγαλώσαμε μαζί της και δεν θα την χάσουμε!», γράφει η Σκοπιανή εθνικίστρια, που οργάνωσε και τη διαμαρτυρία.

Οι Σκοπιανοί δεν παρέλειψαν να ανάψουν και ένα κεράκι στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και να ζητήσουν τη βοήθεια του Θεού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ